Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Szemöldök beültetés

 • 0 db előtte-utána fotó
 • 1 db orvosok
 • 1 db klinikák
 • 0 db értékelés
 • 0 Ft átlagár
 • 0 db alternatívák

A szemöldök beültetés, amit néha szemöldök helyreállításnak is neveznek, más területekről /általában a fejbőr hátsó részéről/ származó hajtüsző egységek átültetésének eredményeként kiemeli a szemöldök formáját, és növeli annak sűrűségét. Azoknál az embereknél, akiknek a szemöldöke vékony, vagy betegségből vagy a túlzott szemöldökszedéstől, szőrtelenítéstől hiányos, a szemöldök beültetés természetes megjelenést kölcsönző, végleges megoldás.

Igénytől függően a szemöldök beültetéssel átalakítható vagy újra kialakítható a szemöldök formája. Egy sikeres beavatkozás során a szemöldök beültetése teljesen természetes hatású lehet, mind a férfiak, mind a nők esetében.

Fontos, hogy a hajbeültetést végző orvosnak ne csak kopaszodó férfiakkal, hanem szemöldökbeültető műtétekben is legyen tapasztalata. A sebésznek mind szépérzékének, mind pedig a hajbeültetés technikai tudásának birtokában kell lennie. A sebésznek ismernie kell a női és a férfi szemöldököket egyaránt. Fontos az, hogy a szemöldök formáját a páciens arcának karakteréhez tervezze meg.

Amikor szakembert keresel, érdemes olyan orvost válassz, aki a hajbeültetési eljárások összes különböző módszerét ismeri, hogy véleménye és ajánlásai ne legyenek elfogultak.

Előnyök

 • Az eljárás az adott archoz előnyös formájú, tömör szemöldököt eredményez.
 • Korrigálhatja a két szemöldök közti aszimmetriát.
 • Mivel a szemöldök a páciens saját hajából készül, az eredmények sokkal természetesebbek, mint ami sminktetoválással vagy sminkeléssel elérhető.
 • Végleges megoldást nyújt, mindaddig, amíg a donor szőre egészséges.

Hátrányok

 • A beültetett hajszálak egy része kiállhat, ha nem körültekintően helyezik be őket.
 • Az új hajszálak ugyanolyan ütemben nőnek, mint a fejbőrön, ezért formázása időt vesz igénybe.
 • A beültetett szőrszálak nem biztos, hogy ugyanolyanok, mint a szemöldök szőrzetének színe.
 • Apró hiányok észlelhetőek, mivel az átültetett szőrszálak 100%-os növekedése nem garantált. Emiatt a vastag, tömör szemöldök elérése egynél több műtétet igényelhet.
 • Az ideiglenes alternatíváknál /pl. sminktetoválás/ rövid távon jóval költségesebb.

Kérdések-válaszok

Azoknak a pácienseknek, akik elégedetlenek a szemöldökük formájával illetve sűrűségével, és nem szeretnének szemöldök tetoválásra vállalkozni, mert egy tartósabb megoldást keresnek.

Az a páciens a megfelelő alany a beavatkozásra, akinek a haj és szemöldök színe szinte azonos, így a beültetés után a szemöldök szálainak színe szinte azonos lesz.

Nem szenved kóros hajhullásban, és nem tervezi a tarkóján lévő hajat leborotválva hordani, mert akkor láthatóvá válnak az eljárás nyomai.

A szemöldök beültetés nagyon alacsony kockázatú eljárásnak tekinthető. Kisebb mellékhatásai közé tartozik a duzzanat, a terület érzékenysége, a varasodás és némi viszketés a gyógyulás során.

Ennél a beavatkozásnál az egyik legfontosabb pont, hogy jól meghatározd azt, hogy milyen formájú szemöldököt szeretnél. Bár hosszú távon ugyan úgy tudod az új szemöldöködet is szedni, de célszerű a pontos formát a beavatkozás előtt definiálni, azt többször felrajzolni, és meggyőződni arról, hogy ez számodra a legelőnyösebb forma.

Az eljárás három-négy órát vesz igénybe. Helyi érzéstelenítést alkalmaznak a szemöldök- és a donor területen, így a műtét nem jelent túl nagy fájdalmat.

Csak egy szemöldök hajtüsző beültetési technika, de két donor hajtüsző kiszedési technika létezik: Follikuláris Egység Extrakció /FUE/ és Follikuláris Egység Hajátültetés /FUT/. A két módszer közötti fő különbség az, hogy a hajszálat hogyan szedik ki, és hogyan készítik elő a fej hátsó részén található donor területet.

A FUE kiszedési eljárás magában foglalja az egyes hajtüsző-egységek egyesével történő eltávolítását, általában a fej hátsó részéből. A hajat a donor területén 0,15 centiméternyire le kell borotválni, hogy minden hajszál beleférjen a kis /0,8 mm – 1 mm/ hengeres lyukasztóba, amivel kinyerik. A FUE bemetszések kör alakúak, és nem igazán észrevehetőek még rövid haj esetében sem. Ha az eljárás után valaha leborotválod hajadat a tarkódnál, kerek fehér pontok százai lesznek csak láthatóak.

A FUT kivágás során a sebész vízszintes metszést végez, hogy eltávolítsa a fej hátsó részén található hajas fejbőrcsíkot. Ezt a vágást összevarrják, és marad egy finom hegvonal, amelyet általában a haj eltakar. Ha az eljárás után valaha leborotválod hajadat a fej hátsó részén, csak egy egyenes vonalú heg lesz látható. Ezután a beültetés előkészítéseként, az egyes tüszőegységek gondosan eltávolításra kerülnek a csíkról /mikroszkóp alatt, a pontosság érdekében/.

A szemöldöknél történő hajbeültetési eljárás általában 50-350 plusz szőrszál elhelyezését jelenti szemöldökönként. A pontos szám a meglévő haj mennyiségétől és az elérni kívánt eredménytől függ.

Minden egyes hajszálat külön-külön ültetnek át egy apró, oldalirányú metszésbe, hogy kövessék az eredeti szemöldök szálainak dőlési irányát.

Nagyon fontos, hogy a műtétet tapasztalt, hajbeültetésre specializálódott orvos végezze el, hogy a hajtüszők megfelelően kerüljenek áthelyezésre, és természetes módon növekedjenek.

A kezelt területet helyi érzéstelenítéssel elzsibabszják, így az első pár injekció kellemetlen, de a beavatkozás során a páciens nem érez fájdalmakat.

Az eljárás után egy-két nappal már vissza tudsz térni a munkába.

A fejbőröd a műtét után néhány napig érzékeny lesz, és a sebész javasolhatja, hogy viselj kötést ez idő alatt. Lehet vényköteles vagy vény nélkül kapható fájdalomcsillapítókat és gyulladáscsökkentőket is szedned az érzékenység és a duzzanat csökkentésére. Kövesd az orvosod speciális utógondozási utasításait.

Gyakran láthatóak a műtét nyomai, melyek akár egy hétig vagy tovább is eltarthatnak. A szemöldök bevarrasodhat, de próbáld megállni, hogy nem nyúlsz hozzá. A pörkök 7-10 nap alatt maguktól leesnek.

A legtöbb beteg a beavatkozás után három hónappal lát először kis mértékű, a szőrtüszőkből kiinduló szőrnövekedést. Türelemre van szükség az ilyen jellegű plasztikai műtétek esetében, mert a haj nem nő olyan gyorsan, mint ahogy azt gondolnánk.

Gyakran előfordul, hogy a hajbeültetést követő első hónapban a szőr/haj kihullik. Ez aggodalomra adhat okot, de ez normális és csak átmeneti.

Hat hónap elteltével a szemöldök egyenletesen bedúsul.

A végleges eredmények általában körülbelül egy évvel a műtét után láthatóak. Ha nem vagy elégedett az eredményekkel a 12. hónapban sem, visszatérhetsz további beültetésre.

Az új, már kinőtt szőrszálak rendszeres vágást igényelnek 1-2 naponta, ugyanis ugyanolyan ütemben nőnek, mint a fejbőrön található haj, amely gyorsabb és hosszabb, mint a szemöldökszőr. Vannak, akik szemöldök zselét is használnak, hogy a szemöldökszőrt lelapítsák.

Idővel előfordulhat, hogy a szemöldökből kihullik néhány szál, ami természetes folyamat, akárcsak bármely más fajtájú szőr esetében, de ez nem fog látható változást okozni.

Vannak különböző szérumok, melyek segítik a szemöldök illetve szempilla növekedését. Ezek biztonságosan használhatóak mindkét területre.

Míg a szemöldök beültetés valódi szőrszálakkal tölti ki a szemöldököt, addig a Microblading egy olyan tetoválás, amely vékony, szőrszálszerű pigmentációs vonalakat hoz létre a szemöldök területén. Úgy gondoljuk, hogy hosszútávon az ár-érték arány a szemöldök beültetés javára billen.

Ha hajhullásban /alopeciában/ szenvedsz, és tudod, hogy a hajbeültetés nem biztos, hogy sikeres lenne, a Microblading sminktetoválás jó választás lehet. Ez utóbbi a szemöldök beültetés költségeinek körülbelül egyharmada, de az eredmény csak 18-24 hónapig tart, így a beavatkozást meg kell ismételned. Ha úgy döntenél, hogy a jövőben nem újítod meg szemöldököd a Microblading technikával, akkor a természetes szemöldök vonalán kívül színmaradványok lesznek láthatóak.

 • A szemöldök beültetés nem nyújt hosszú, tartós megoldást.
 • A szemöldök beültetés nagyon fájdalmas beavatkozás.
 • Aggodalomra ad okot, ha a beültett szemöldök kihullik.