Frakcionált lézeres kezelés - Plasztika Esztétika

Frakcionált lézeres kezelés: amit tudnod kell róla

Frakcionált lézeres kezelés

A frakcionált lézeres kezelés az egyik leglátványosabb műtétmentes bőrfiatalító és ránctalanító eljárás. Stimulálja a bőr regeneratív folyamatait, ezáltal az simább, feszesebb és ragyogóbb lesz.

 

ILOODA CREATIVE FRAXIS egy csúcsmodell, amely rendkívül kifinomult, sokoldalú és ergonomikus frakcionált CO2 lézer. 

 

A kezelt felületen a bőr eltávolítása nélkül, hőhatás révén számos mikroszkopikus, a mélyebb rétegekig terjedő lyuk jön létre, amely stimulálja a megfelelő gyógyulási folyamatokat, ezáltal pedig a bőr megfiatalodását.

Előnyök

 • A korral járó összes elváltozást kezeljük egy procedúra során.
 • Ambulánsan végzett beavatkozás.
 • Csupán enyhe kellemetlenséggel jár, a gyógyulási idő rövid.

Hátrányok

Bizonyos esetekben, a megfelelő eredmény elérése érdekében több /2-3/ kezelésre is szükség lehet, 4 hetes intervallumokkal.

Szövődmények

 • a lézersugár hatására kialakuló égési vagy más sérülések, hegesedés
 • változás a bőr pigmentáltságában, beleértve a világosabb és sötétebb bőrfelületeket is
 • herpesz
 • bakteriális fertőzés
 • milia, amik apró fehér dudorok, melyek a kezelés után jöhetnek létre a gyógyulás során a kezelt bőrfelületen

A frakcionált lézeres kezelés megfelelő választás olyan páciensek számára, akik szemek és száj körül vagy a homlokon megjelenő elszórt ráncokat szeretnék kezeltetni, de a teljes arc, nyak, dekoltázs területén is alkalmazható. Továbbá alkalmas oltási-, műtéti hegek halványítására a test bármely részén és a kézfejek fiatalítása is. 

 

Indikációk /javallatok/:

 • bőrfoltok-, bőrsérülések-, hegek halványítása, eltüntetése
 • tág pórusok szűkítése
 • mély-, felületes ráncok kezelése
 • az arc kollagén szerkezetének újramodellezése
 • bőrfelület újraformálása
 • bőr feszesítése
 • bőr rejuvenációja

A beavatkozás megfelelő lehet olyan páciensek számára, akik nem rendelkeznek az alábbi ellenjavallatok egyikével sem:

 

Kontraindikációk /ellenjavallatok/:

 • terhesség, szoptatás
 • keloid hajlam
 • aktív fertőzés: herpes, gyulladásos állapotok
 • epilepsia
 • diabetes mellitus, kötőszöveti, autoimmunbetegségek
 • daganatos betegségek, immunszuppresszív kezelés
 • isotretinoin hatóanyagú FÉNYÉRZÉKENYÍTŐ gyógyszer szedése /fél éven belül is/
 • egyéb gyógyszerek, mint pld. antibiotikumok, véralvadásgátlók szedése
 • 70 év feletti kor /nincs igazán látványos eredmény/

A frakcionált lézer mellékhatásai általában a lézertechnológia nem megfelelő alkalmazásából származnak. A túl agresszív kezelések égési, hegesedési és pigmentációs problémákat okozhatnak.

Javasolt időszak a kezelésre: elsősorban ősszel, télen, tavasszal. 

 

Első lépésben a szakemberrel történő konzultáció alkalmával dől el, hogy ki alkalmas a kezelésre. A korábbi és jelenlegi egészségügyi állapot, valamint az elérni kívánt eredmény alapján meghatározzák, hogy melyik lézeres eljárás a legmegfelelőbb az számodra. Fontos megemlítened, ha hajlamos vagy-e a herpeszek kialakulására a szád körül. A lézeres kezelés gyakran provokálhatja ezek megjelenését. 

 

Ha a kezelés mellett döntesz, javasoljuk, hogy kezelés előtt 10 nappal kerüld azon gyógyszerek vagy táplálékkiegészítők használatát, melyek a véralvadásra lehetnek hatással. Ilyen az aszpirin, ibuprofen vagy az E-vitamin. 

 

Ha dohányzol, a kezelés előtt és után két héttel javasolt ennek szüneteltetése is. A dohányzás ugyanis elnyújtja a gyógyulási időt.

 

Ha retinoidot, vagy glikolsavas terméket használ, abba kell hagynia kezelés előtt 2 hónappal es kezelés után is csak 8 héttel, -vagy amikor azt a szakember javasolja- használhatja ismét. Szolárium felfüggesztése a procedúrát megelőző 1 hónapban.

A kezelt bőrfelületet megtisztítják, helyi érzéstelenítővel zsibbasztják el. Bőrfertőtlenítést követően a beavatkozás mintegy 30-45 percet vesz igénybe, kezelt területtől függően. Termál vízpermet és fertőtlenítő-, és/vagy fényvédőkrém felvitelével, 5 perces hűtőzselé alkalmazása után távozhat klinikákról. 

A beavatkozást helyi érzéstelenítéssel végzik, nem altatásban. Inkább kellemetlen érzés kíséri, és esetleg minimális fájdalommal jár. Apró tűszúrásszerű, égő, bizsergő érzés kísérheti a kezelést.

Általában 7-14 napig tart a gyógyulási idő. /Hegek esetén tovább./ 

 

A bőr a lézeres kezelés után megduzzadhat, ami természetes reakció. A kezelt területre -a procedúra utáni első 24-72 órában- hűtést/jegelést alkalmazva a duzzanat csökkenthető. 

 

Ödémásodásra hajlamos páciensnél, előfordulhat szemeket, teljes arcot érintő, 5-6 napig is fennálló, súlyos folyadékfelhalmozódás. 12-72 órával a beavatkozás után a bőrfelület viszket, húzódik, enyhe csípő érzés is kialakulhat. 3-4 nap alatt a kezelt bőr sárgás-, barnás színűvé, szárazzá válik és /púderes vagy lemezes/ hámlás kezdődik.

 

3 napon keresztül, napi 4-5 alkalommal post-laser hidratáló/regeneráló krémet, 4.naptól a teljes hámlásig zsíros/tápláló kenőcsöt használj! 2 krémezés közt langyos vízzel mosd le a bőröd! Termál vizes hidratáló permetet és hűtőzselés tasakot folyamatosan alkalmazhatst. Hámlást követően az új bőr piros/rózsaszín, mely bőrpír általában 4-14 nap alatt-, szenzitív, pirulásra hajlamos-, világosabb bőr esetén 1-3 hónap alatt teljesen elhalványodik. 

 

Sötétebb bőrű egyéneknél gyakrabban alakulhat ki sötétebb pigmentáció. Fehérítő krémek használata a kezelés előtt és után csökkentheti az elszíneződést. 

 

A néhány napos gyógyulási idő alatt kötelező a 40-50 faktoros fényvédelem utcára történő kilépéshez, már szűrt fény esetében is.

 

Amikor a kezelt bőrfelület teljesen lehámlott, meggyógyult, használhatsz sminket a kezelés után kialakult rózsaszín vagy piros bőr elfedésére. A zöld alapú sminkek a legmegfelelőbbek a vörös szín semlegesítésére.

 

Fokozott izzadással-, hőhatással járó tevékenységek nem ajánlottak 2 hétig, szolárium, napozás 1 hónapig. 

 

Az orvosod otthoni ápolási tanáccsal és nyugtató ápoló termékkel láthat el utókezelés céljából.

Látványos eredmény már 1 kezeléssel is elérhető, 7-10 nap elteltével már szemmel látható a javulás, de az új kötőszöveti rostok felépülésével – amely az 2. hét után kezdődik – a bőrminőség javulása a 2-3. hónapban a leglátványosabb. Az eredmény 1,5-2 évig /életmódtól függően/ tart. 

Mikrodermabrázió: A mikrodermabrázió gyengéden hámlaszt, hogy megfiatalítsa a bőrt, segít csökkenteni a felszíni napkárosodást és a finom vonalakat. Sokkal kevésbé hatékony, mint a Fraxel, de jelentősen olcsóbb, és látható javulásokat eredményezhet az idő múlásával.

 

Kémiai hámlasztás: A kémiai hámlasztás a bőrre felvitt savas oldattal eltávolítja a sérült felső rétegeket, és ragyogóbb, arcszínt tár fel, segít csökkenteni a napfoltokat, a finom vonalakat és a ráncokat. Ezek az irodai kezelések az otthoni savak és hámlasztók erősebb változatai.

 

IPL: Az IPL vagy az intenzív pulzáló fény egy sokoldalú kezelés, amely segít orvosolni a napkárosodást, a májfoltokat, a törött hajszálereket, a rosaceát és az anyajegyeket az arcon, a kézen, a nyakon és a mellkason. Ez is olcsóbb, mint a Fraxel lézeres kezelések.

 

Microneedling: A mikroneedling kezelések, különösen azok, amelyek rádiófrekvenciás energiával működnek, új kollagénképződést is indukálnak, így fokozva az eredmény tartosságát.

A lézeres kezelés helyettesítheti az arcplasztikát.

Bár a lézeres kezelések segítenek visszafordítani vagy csökkenteni az öregedés bizonyos jeleit, például a ráncokat, az egyenetlen bőrszínt és a textúrát, nem pótolják a műtétet azoknál a pácienseknél, akiknél ezek a tünetek súlyosabbak illetve látványosan jelen vannak. Az arc fiatalítását elősegítő plasztikai műtét általában a megereszkedett vagy a bőr lazaságának csökkentésére összpontosít. A lézeres kezelés azonban nem feszíti meg a bőrt. 

A lézerek káros sugarakat bocsátank ki.

Az egyik legelterjedtebb lézeres kezelési mítosz az, hogy a lézerek veszélyes sugárzást tartalmaznak, ami növelheti bizonyos rákos megbetegedések kockázatát. A mítosz abból a tényből származhat, hogy a LASER szó jelentése: „Fényerősítés a sugárzás stimulálásával”. De fontos tudni, hogy a sugárzás egyes formái veszélyesek csak. 

Ha a bőr felszínére használt lézerek ionizáló sugárzást vagy mikrohullámokat tartalmaznának, akkor ez aggodalomra adhatna okot. A legtöbb lézeres bőrkezelés által kibocsátott fény egyszerűen a hétköznapi fény koncentráltabb formája. A Fraxel és más lézeres kezelések nem növelik a rák kockázatát, és nem teszik ki magas szintű veszélyes sugárzásnak.

A lézerek gyengítik a bőrt.

Bizonyos típusú lézerek ablatív lézerként ismertek. Segítenek a bőr simításában és javításában, először elpusztítva a bőr felső rétegét. Új bőrsejtek gyarapodnak, helyettesítik az idősebb, sérült sejteket. Az ablatív lézerek, valamint a nem ablatív lézerek ösztönzik a kollagén termelését a bőr felszíne alatt. Az a meggyőződés, hogy a lézerek gyengítik a bőrt, abból fakadhat, hogy a legerősebb lézerek károsítják a bőrt annak javítása érdekében. Azoknak az embereknek, akiket ablatív lézerrel kezelnek, általában balzsamokkal kell kenegetni bőrüket, és gyógyulásuk során kerülniük kell a napsugárzást. A kezelt bőr nyersnek és vörösnek tűnik, a kezelés után egy ideig. A lézeres kezelések végül megerősítik a bőrt, nem pedig gyengítik. A kollagén előállítása több támogatást biztosít a bőr felső rétegéhez. Ezáltal a bőr feszesebbé és fiatalosabbá válik.

Maradt még kérdésed?

Írd meg nekünk, és mi megírjuk Neked a választ!

Írj nekünk!

Előtte-utána fotók

Kezelés: Frakcionált lézeres kezelés

Sajnos nincs a keresésnek megfelelő előtte-utána fotónk...

Fotók és vélemények

Sajnos nincs a keresésnek megfelelő értékelésünk...

Forgalmazók:

Sajnos nincs a keresésnek megfelelő forgalmazó

Orvosok

Plasztikai sebész
Budapest
17 év tapasztalat
Orvos-esztétikai specialista
Budapest
10 év tapasztalat
Orvos-esztétikai specialista
Budapest
10 év tapasztalat

Kapcsolat

Tel.: +36 20 333 4444

email: plem@plem.hu

Web: plem.hu