Philips Zoom orvosi fogfehérítés

Philips Zoom orvosi fogfehérítés: amit tudnod kell róla

Philips Zoom orvosi fogfehérítés

Az egészséges, ápolt megjelenés meghatározó részei a természetes, gyönyörű fogak. Esztétikus mosolyunk érdekében nemcsak fogaink egészségére, de színére, fehérségére is kiemelt figyelmet kell fordítanunk. A technikai újításoknak hála, a hollywoodi mosoly ma már nem csak a sztárok kiváltsága.


Az orvosi fogfehérítés során a fogszakorvos egy speciális fehérítő gél és LED fény segítségével gyakorol hatást a fogakban lévő pigmentekre. A kezelést csak fogszakorvos illetve dentálhigiénikus szakasszisztens végezheti, egy előre meghatározott protokollt követve.


A témában rengeteg a tévhit, akár a fogfehérítő fogkrémek hosszútávú hatásáról, akár a fogszakorvos nélkül végzett fehérítésről. A kívánt hatást és/vagy a tartósságot azonban egyiktől sem szabad elvárni. A Philips Zoom fogfehérítés teljesen megfelel az EU szabványoknak, a fehérítő anyag peroxidtartalma az előírt 6%. Úgy varázsol ragyogó mosolyt, hogy közben nem roncsolja a fogzománcot.  

Előnyök

  • A modern fogfehérítési megoldások kliniklag igazoltan csökkentik a fogérzékenységet, és erősítik a fogzománcot.
  • Az orvosi fogfehérítés nagy előnye, hogy bár mindössze 2 órát vesz igénybe, hatása mégis bizonyítottan tovább tart, mint bármely, otthon elvégezhető, hagyományos fogfehérítési módszer.
  • Mindemellett a  kezelés teljesen biztonságos, az emberi szervezetbe egyáltalán nem jut a fogfehérítő anyagból. Az íny, lágyrészek teljesen védve vannak a fehérítőanyagtól, nem marja a nyálkahártyát, nem lehet lenyelni, a teljes beavatkozás egy orvos vagy dentálhigiénikus szakasszisztens által kontrollált közegben zajlik.

Hátrányok

  • A fehérítést követően néhány esetben felléphet enyhe fogérzékenység, azonban ez nem jelenti a fogak károsodását.

Bárkinek,  aki mosolyát fehérebb fogakkal szeretné ragyogóbbá varázsolni.
Azon pácienseknek, akik bármilyen fogpótlással, restaurációval rendelkeznek /pl.: korona, híd vagy tömés/ javasolt a kezelés után 2 hetet várni, és ha szükséges, az esztétikai zónában ezeket csak ebben az időszakban megújítani, hogy az új, világosabb fogszínhez igazodjanak színben.

Fogfehérítésre jelentkező páciensnek be kell töltenie minimum a 14. életévét. Megfelelő alany, akinek nincsenek szuvas fogai, és egészséges a fogínye, fogágya.

A beavatkozás teljesen biztonságos, ám mindenképp javasolt a fehérítést megelőzően egy fogszakorvosi konzultáció. A fogszakorvos által történő szájvizsgálat során megvizsgálják a fogkő mennyiségét, illetve eltávolítják azt, professzionális fogtisztítás keretein belül. Mindemellett fehérítés előtt elengedhetetlen a szuvas fogak töméssel történő ellátása.

A kezelést megelőzően javasolt egy fogszakorvos által történő állapotfelmérés, mely során megállapításra kerül, szükséges-e bármilyen beavatkozást elvégezni /pl.: professzionális fogtisztítás/ a fehérítés sikeressége érdekében.

 

Amennyiben a páciens rendelkezik az esztétikai régióban /mely egy mosoly során mindenképp látható/ régi töméssel, fogpótlással, ezek színe később elüthet az új fehérebb fogszíntől, ezért cseréjük a kezelés után indokolttá válhat. 

A maximális siker érdekében a kezelést megelőzően javasolt a professzionális fogtisztítás, irányított biofilm terápia.

  1. Első lépésként speciális gélt kerül az ínyre, amely fény segítségével megszilárdul, maximális védelmet biztosítva így bárminemű irritációtól.
  2. Az előkészületek után a  fogszakorvos feljuttatja a fehérítő zselét a fogak felszínére, melyet 15 percen át egy speciális LED lámpa fényével világít meg. Ezt a folyamatot a Páciens igényeitől függően háromszor vagy négyszer megismétli. 
  3. A kezelés végeztélvel egy speciális lakk kerül a fogak felszínére, mely közvetlen a beavatkozás után segít az érzékenység elkerülésében.

A Philips Zoom fogfehérítés alapvetően fájdalommentes, egyéni fogérzékenység, szúró, belenyilaló fájdalom előfordulhat.

A fehérítés eredményét a páciens életmódja nagyban befolyásolhatja. Optimális esetben, ha valaki a szájápolásra vonatkozó előírásokat és szakorvos javaslatait betartja, az eredmény akár 5 évig tarthat. A rendszeres fogorvosi kontroll természetesen ez alatt sem maradhat el.

 

Nagy mennyiségű színezőanyagot tartalmazó ételek, italok fogyasztása /pl.: kávé, tea, bor stb./ illetve dohányzás esetén érdemes évente egy kiegészítő, otthoni sínes fogfehérítést elvégezni, a hosszantartó hatás érdekében. 

Maradt még kérdésed?

Írd meg nekünk, és mi megírjuk Neked a választ!

Írj nekünk!

Előtte-utána fotók

Kezelés: Philips Zoom orvosi fogfehérítés

Sajnos nincs a keresésnek megfelelő előtte-utána fotónk...

Fotók és vélemények

Sajnos nincs a keresésnek megfelelő értékelésünk...

Forgalmazók:

Sajnos nincs a keresésnek megfelelő forgalmazó

Orvosok

Dentoalveoláris szájsebész szakorvos
Budapest
12 év tapasztalat

Kapcsolat

Tel.: +36 20 333 4444

email: plem@plem.hu

Web: plem.hu