Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Brazil fenékfeltöltés korrekciója

 • 0 db előtte-utána fotó
 • 2 db orvosok
 • 0 db klinikák
 • 0 db értékelés
 • 0 Ft átlagár
 • 0 db alternatívák

A brazil fenékfeltöltés korrekciója olyan szövődmények helyreállításában segíthet, mint az aszimmetria, a szabálytalan kontúrok vagy az egyéb bőrfelületi egyenetlenségek javítása.

A brazil fenékfeltöltés korrekciójába ritkán, de az is beletartozik, amikor nem saját zsírral korrigálják a feneket, hanem implantátumot ültetnek be. Például, ha a beteg túl vékony, és nincs már benne több zsír, hogy további zsírt átültessenek, így a beültetett szilikonimplantátumokkal tovább lehet növelni a területet.

Javasoljuk, hogy a páciensek legalább hat hónapot /esetleg egy évet/ várjanak a korrekciós beavatkozás előtt. Egy évbe is beletelhet mire a végeredmény elnyeri végleges formáját. Ez idő alatt a duzzanat is megszűnhet. Ezen a ponton lesz látható a végleges eredmény, és akkor ajánlott újra egyeztetni az orvossal, illetve javaslatot kérni arra, hogy az esetleges problémákat aszimmetriákat, hogyan lehet kijavítani.

Újabb műtétet végrehajtani ezelőtt a pont előtt nem ajánlott, mivel a test még változásban van a műtéttől. Ha adunk időt a testünknek a gyógyulásra, akkor a zsírleszívásból származó hegszövet felpuhul, és esélyt ad a zsírbeültetésnek a gyógyulásra.

Néhány probléma ebben a várakozási időszakban jöhet elő. Ilyen például a zsírnekrózis, amely akkor következik be, amikor a beültetett zsír elhal és göbössé válik /érzésre olyan, mint egy feszes, kerek csomó/, ami általában idővel megpuhul és 6-12 hónapon belül lebomlik. Ha viszont ott marad vagy fájdalmat okoz, akkor vékony kanül segítségével, zsírleszívással eltávolítható.

A korrekciós műtét mindig nehezebb, és ez a brazil fenékfeltöltés korrekciójára is igaz. Ha ugyanazon a területen végeznek zsírleszívást, mint ahol az első műtét volt, és az heges, akkor erősebb vérzésre lehet számítani,valamint fájdalmasabb is lehet. Minden egyes újabb műtétnél nő a kockázat. Éppen ezért fontos, hogy a brazil fenékfeltöltés korrekcióját végző sebész széleskörű tapasztalattal rendelkezzen.

A fenékbe juttatott zsír injekció akkor biztonságos, ha közvetlenül a bőr alatti részbe juttatják. Nem szabad a kötőszövetbe vagy a farizomba adni. A farizom vérerekben gazdag, így ha a zsír a vénába jut, könnyen bekerülhet a szívbe vagy a tüdőbe, és olyan zsírembólia keletkezhet, amely elzárja ezeket a létfontosságú ereket, ezáltal azonnali halálhoz vezethet. Mielőtt további műtétre jelentkeznél, győződj meg róla, hogy plasztikai sebészed csak az ajánlott, izom feletti technikát használja a zsír injektálása során.

Előnyök

 • Azokat a részeket korrigálja, amikkel nem vagyunk teljesen megelégedve, annak érdekében, hogy teltebb, kerekebb, szimmetrikusabb végeredményt érhessünk el.
 • A műtéti beavatkozás gyakran a meglévő hegeken keresztül hajtható végre. Ha új vágást kell létrehozni azok is nagyon picik, és a sebész mindig törekszik arra, hogy jól elrejthető helyen ejtsen bemetszést.
 • A visszafecskendezett zsír túlélési aránya ugyanakkora vagy nagyobb, mint az első fenékfeltöltés során.
 • A másodlagos eljárások általában lényegesen olcsóbbak, mint az elsődleges eljárások.

Hátrányok

 • Legalább hat hónapot kell várni a felülvizsgálatra, de ez 1 év is lehet. Ennek oka, hogy ha a korábban már kezelt területen végeznek zsírleszívást, meg kell várni, amíg a hegszövet megpuhul és felszívódik. Talán nem látható és nem érezhető, de a korábban zsírleszíváson átesett területek, a hegszövetektől megkeményedhetnek, ami megnehezíti a felhasználható zsír összegyűjtését.
 • Több alkalomra is szükség lehet azoknak a részeknek a kijavításához, amik nem tetszenek.
 • Lehet, hogy nem rendelkezik a páciens elég zsírral a kívánt eredmény eléréséhez. A műtét céljától függően a gyógyulás - amely magában foglalja azt, hogy legalább két hétig nem lehet közvetlenül a fenéken ülni - ugyanolyan hosszú lehet, mint az első alkalommal.
 • A brazil fenékfeltöltés korrekciója ugyanannyi kockázattal jár, mint az elsődleges műtét, illetve nagyobb a kockázata annak, hogy a kontúr eldeformálódik és /vagy a bőr károsodik. A kockázatok növekedhetnek, ha a zsírleszívást olyan területeken végzik, ahol már korábban is elvégezték. Bár az eredmények általában korrigálhatók, a sebészek nem tudják ezt garantálni. Elképzelhető, hogy egy második műtét után sem fog tetszeni az eredmény.

Kérdések-válaszok

Annak ajánlott a beavatkozás, aki a brazil fenékfeltöltésével nem elégedett. Ez előfordulhat azért, mert túl kicsinek találja a végeredményt, és a zsír nem szimmetrikusan épült be a szervezetébe. Ennek következtében hepehupás vagy aszimmetrikus a műtét eredménye. A beavatkozással, az apróbb hepehupákat is ki lehet egyenlíteni.

Akkor vagy megfelelő jelölt a beavatkozásra, ha testsúlyod ideális, de van elegendő testzsírfelesleged ahhoz, hogy a sebész az adott helyről zsírleszívással megfelelő anyagot nyerjen a műtéthez a korrekció során.

Ha karcsú vagy, de egyébként jó jelöltnek bizonyulsz, előfordulhat, hogy fel kell szedned pár kilót a műtét előtt, hogy elegendő zsír legyen az átvitelhez.

A dohányzás nem zárja ki a műtét lehetőségét, de a beavatkozás előtt legalább négy héttel abba kell hagynod a dohányzást, és a gyógyulás első néhány hónapjában sem dohányozhatsz. A dohányzás ugyanis növelheti a súlyos szövődmények kockázatát, és veszélyeztetheti a gyógyulás folyamatát.

Nem minden fenékfeltöltést végző sebész rendelkezik megfelelő képesítéssel. Ennek a komplex eljárásnak az elvégzéséhez nagyon fontos körültekintően sebészt választani, hogy a legbiztonságosabb és a legkorszerűbb eljárásokkal végezzék el a műtétet.

A brazil fenékfeltöltés korrekciója során nagyobb a műtét utáni szövődmények előfordulása, mint bármely más plasztikai eljárás során, illetve itt a legmagasabb a halálozási arány is.

Attól függően, hogy mi a folyamat, a brazil fenékfeltöltés korrekciója sokkal hosszabb időt vehet igénybe, mint az első műtét - 30 perc és 2 óra között. A zsírleszívás azokon a testrészeken, -ahol már történt beavatkozás-, összetettebb, illetve több időt és figyelmet igényel.

Ha újabb testrészeken hajtanak végre zsírleszívást, azok a részek gyakran kisebbek, kevesebb zsírtartalommal rendelkeznek /ez a folyamat gyakori/ és ez megnövelheti az újabb beavatkozás végrehajtásához szükséges időt.

Egyéb esetekben a brazil fenékfeltöltés korrekcióját altatásban hajtják végre. Ha apró korrekcióról van szó, amit helyi érzéstelenítésben végeznek, akkor aznap hazamehetsz a klinikáról. Viszont ha nagyobb korrekcióról van szó, akkor minden esetben altatásban történik a beavatkozás és ilyenkor bent kell maradnod egy éjszakát a klinikán.

A műtét előtt kijelölik azokat a területeket, ahonnan a fenék megemelésére használt zsírt leszívják. A műtét előtt meg kell jelölni az új, megemelt fenék körvonalát is.

A zsírt, miután leszívásra került az előre meghatározott területekről, megtisztítják, hogy csak a legéletképesebb zsírsejteket ültessék be. Ezután a zsírt a fenékbe fecskendezik a cél elérése érdekében. A sebész megfelelő vastagságú réteget épít be és olyan masszírozást alkalmaz, hogy a zsír a helyére kerüljön, a felülete sima legyen. Mind a zsírleszívás, mind a zsír befecskendezése során kis bemetszéseket alkalmaznak. Dréncsöveket helyezhetnek be a folyadékgyülem /szeroma/ és ezáltal a lehetséges fertőzések megelőzése érdekében. Amikor az eljárásnak vége, kompressziós ruhát adnak rád.

Amennyiben van rá lehetőséged, úgy nézesd meg ultrahanggal a beültetett implantátum területét, hogy nincs-e elváltozás vagy szövődmény a műtött területen. Az első brazil fenékfeltöltés esetében a bőr és az izom kötőszövete közötti síkok puhák és jól körülhatárolhatók. Előfordulhatnak letapadások, amelyek az izmokba vezethetnek. Hegesedés esetén elképzelhető, hogy a zsír befecskendezése előtt villás kanüllel kell fellazítani a letapadásokat.

Ugyanannyira fájdalmas, mint az eredeti. Amikor felébredsz a beavatkozás után, akkor feszítő érzés jelentkezhet. Nyugalmi fájdalmad kevésbé lesz, mozgásra fájni fog és érzékennyé válik. Ez körülbelül 2 hétig tart.

A műtéti területre dréncsöveket helyeznek be, amit 2-3 nap után eltávolítanak.

A műtét után szoktak javasolni vérhigító injekciót, ami még fájdalmas lehet, de maga a beavatkozás a közepesen fájdalmas műtétek közé sorolható.

A brazil fenékfeltöltésből való felépülés menete hasonló az eredeti eljáráshoz. Kettőtől-hat hétig tart, de érdemes 10-14 nap szabadságot kivenni és legalább két hétig nem leülni az új fenekedre. A területre gyakorolt ​​túl nagy nyomás veszélyeztetheti az új zsír vérellátását, és “kilökődést” okozhat. Javasoljuk, hogy csak speciális fánk alakú párnára - akár kettőt-hármat egymásra helyezve - ülj, hogy ne érje túl nagy nyomás a zsírbeültetés területét!

Hat hétig kompressziós ruhát kell viselni, hogy az csökkentse a duzzanatokat, és segítse az esetleges lazább bőr visszahúzódását. Kerüld a megerőltető testmozgást szintén hat hétig!

Körülbelül egy hét múlva a fájdalomnak, a duzzanatnak és a véraláfutásoknak csökkenniük kell. A szövődmények elkerülése érdekében feltétlenül kövesd orvosod utasításait!

Az eredmények azonnal láthatóak lesznek, de akár négy hónap is eltelhet a végeredményig, mire a műtét és a zsírleszívásból adódó duzzanat csökken.

A brazil fenéklifting során a zsír 60–80% -a jellemzően megmarad, és a revízió során ez az arány nagyjából ugyanakkora. "A másodlagos brazil fenéklifting során általában jobb a megtapadási arány és gyorsabb a gyógyulási idő, mert a tested már elő van készítve a gyógyulásra.

Fogyás során a feneked veszíthet a tömegéből.

Bár ritkán panaszkodnak a betegek, hogy a végeredmény túl nagy, a súlygyarapodás következtében a magas zsírtartalmú területek még hangsúlyosabbak lehetnek. Műtét helyett a testsúly csökkentésére az egészséges étrendet és a testmozgást javasoljuk. Nagy valószínűséggel természetesebb megjelenést eredményez. A fenék kicsinyítése bonyolultabb, mint a nagyítási eljárás. A fogyás befolyásolja az össztérfogatot, és valószínűleg nem sokat változtat a formáján.

A fenékbe történő zsírbeültetés egyik hátránya, hogy a narancsbőr romlásához vezethet. A narancsbőr teljesen normális, és mindenkinek van. A gödröcskék a kötőszövet részét képező rostok. Ezek a rostok összekapcsolják a bőrt az izom kötőszövetéhez, és nem túl rugalmasak. A zsír ezen a helyen található. A zsírmennyiség növekedésével /súlygyarapodással vagy zsírbeültetéssel/ ezek a rostok megnyúlnak, amitől a gödröcskék jobban láthatóak lesznek. A zsírmennyiség csökkentésével a gödröcskék kevésbé lesznek észrevehetőek. Ez természetesen a zsír transzplantáció ellen szól, de valamit valamiért.

Ha nem szeretnél újabb gödröcskéket, akkor ezt a legjobban a bőr alatti szalagok alámetszésével vagy meglazításával, és a terület zsírral való feltöltésével lehet elérni, amelyet egy speciális, villa alakú eszközzel hajtanak végre. A legjobb eredmény érdekében mindenképpen olyan plasztikai sebészhez fordulj, aki jártas ebben az eljárásban!

A korrekció után az eredmény minden esetben tökéletes.

Sajnos ez nem igaz, mert a betöltött zsírmennyiségnek az élettartama ebben az esetben is ugyanannyi százalékos eséllyel jár. Felszívódik, így nem lehet pontosan kiszámítani a végeredményt.

A brazil fenékfeltöltés korrekciója egy sokkal kisebb/gyorsabb beavatkozás.

Zsírleszívásra, zsírbetöltésre vagy implantátumra kerül sor ilyenkor. Minden esetben nagy műtétről beszélünk és ugyanolyan körültekintést igényel.

A brazil fenékfeltöltés nehezen korrigálható.

Több lehetőség is van a terület korrigálására.. Nagyobbítani lehet további zsír beültetésével, illetve ki lehet egyenlíteni implantátummal a kisebb hepehupákat. Nagyobb eredmény érdekében zsírbetöltés, kisebbítés esetén pedig zsírleszívás ajánlott.