Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Blog

Az elsőszámú független döntéstámogató portál a szépészeti beavatkozások piacán.

Te hol tartasz az 5 lépésben? Mutasd

Arcplasztikám volt, és nyíltan vállalom – Ágnes története

Arcplasztikám volt, és nyíltan vállalom – Ágnes története

A szépészeti beavatkozásokról mindenki maga dönt. Sok esetben javíthat lelki egyensúlyunkon és önbizalmunkon az, hogy hogyan nézünk ki, és ez alapvető szerepet játszik a mentális egészségünkben. Ágnes egy 54 éves, két gyermekes anyuka, aki Budapesten él, és egy multinál dolgozik pénzügyi elemzőként. A tavalyi évben teljes arcplasztikán és szemhéjfelvarráson esett át. Elmondása szerint a műtétek pozitív pszichológiai hatással voltak a mindennapi életére. Most ő meséli el saját szavaival a történetét.

Vajon számít a kor a munkaerőpiacon?

Körülbelül két évvel ezelőtt kezdtem új munkát keresni pénzügyi területen, mert az a cég, amelynél korábban dolgoztam, létszámleépítést tartott. Nagyon félelmetes volt, mert arra gondoltam, hogy hova fogok tudni elhelyezkedni ennyi idősen? 52 éves voltam akkoriban és tudtam, hogy nálam sokkal fiatalabb jelöltekkel kell majd „versenyeznem” az adott pozícióért. Ahogy azt már megszokhattam, ilyenkor jött az életkoron alapuló megkülönböztetés.

Természetesen sok dolog van, ami előnyt jelenthet akkor, ha idősebb nőként vagy jelen a munkaerőpiacon. Például nem kell aggódnod az irodai hierarchia miatt, és sokkal jobban bízol meg a tényleges munkaképességedben. Viszont, ha idősebbnek látszol és körülveszed magad fiatal, és okos emberekkel, akkor ez sok bizonytalanságot táplálhat benned. Én sem voltam ezzel másképp.

Aggódtam a jövőm és a kilátásaim miatt, de végül szerencsém lett- elég gyorsan bezsebelhettem két komoly ajánlatot. Az a munkahely, ami mellett letettem a voksomat, egyáltalán nem nézte a koromat. A mai napig ennél a cégnél dolgozom, és tulajdonképpen ez a legjobb vállalat, ahol valaha dolgoztam a karrierem során. Nagyon fiatal a társaság. A főnököm is épphogy betöltötte a 40-et, a srác, aki pedig betanított engem, alig volt 30.

Rólam tudni kell, hogy mindig nagyon vigyáztam magamra - jól étkezem, rendszeresen mozgok és egészséges vagyok -, de a menopauza után észrevettem, hogy kiszáradt a bőröm, és már nem ugyanaz az ember néz vissza rám a tükörből mint, aki 30 évesen.

Hogy illeszkedjek be ennyi idősen?

Úgy éreztem, hogy muszáj beilleszkednem. Biztos voltam benne, hogy ebben a szuper csapatban fogom ledolgozni az utolsó éveimet a nyugdíjazásom előtt, szóval gondoltam, hogy itt az idő megújulni! Régóta gondolkodtam már az arcplasztikán és a szemhéjfelvarráson. Találtam is egy nagyszerű plasztikai sebészt, aki arc specialista, és a szakmában az egyik legjobb. Tudtam, hogy jó kezekbe kerülök.

Miután megtörtént a konzultáció, és mindent alaposan átbeszéltünk az orvosommal, elmondtam a tervemet a családomnak és a barátaimnak is. Mindenki megdöbbenve fogadta a hírt, de elfogadták.

Anyukám azt mondta: bárcsak lett volna bátorságom hozzá akkoriban! 

Ez erőt adott, hogy belevágjak. Végül is egy életünk van nem?

Kapcsolódó: Dr. László Zsolt: Harc az idő ellen arcplasztikával

Amikor megszületett a döntés

A műtét utáni gyógyulás folyamatát levideóztam, mert meg akartam mutatni mindenkinek, hogy az arcplasztika nem egy olyan dolog, amit szégyellni kellene!

Egy teljes arcplasztikán vettem részt, amely során nyaki emelést és felső szemhéjfelvarrást kaptam. Emellett az arcomon és a mellkasomon lézeres kezelést végeztek. A beavatkozás 4,5 órás volt, és minden simán zajlott. Magából a műtétből nem éreztem semmit.

Azt tudni kell, hogy a műtétet követő 4-5 napban nem festesz a legjobban. Ez velem sem volt másképp. A műtétet követően hazamehettem, és a gyerekeim csak ennyit kérdeztek:

Anya, fogsz még valaha normálisan kinézni?

Tulajdonképpen nem vettem bántónak, mert valóban szörnyen festettem, de a szépségért bizony meg kell szenvedni. Talán a lézeres kezelés volt a legrosszabb része a gyógyulásnak, mert hámlik folyamatosan és ég a fájdalomtól. Szerencsére nem kell komolyabb fájdalomcsillapító, elég volt a vény nélkül kapható változat.

Én a kompressziós fejkötő elhagyása után, ami a műtétet követő 12. napon volt, már eléggé szalonképesnek éreztem magam arra, hogy egy sminkkel, hajmosás után bemenjek a boltba. A műtét nyomait már nem éreztem vészesnek, így levezettem a Balatonra a gyerekekkel. Természetesen, ha valaki azt kérdezné tőlem, hogy mikor lesz makulátlan az eredmény, akkor azt mondanám, hogy legalább 4-5 hét a teljes gyógyulás ideje.

Kapcsolódó: Mini vagy teljes arcplasztikát válassz? Megkönnyítjük a döntést

Élet az arcplasztika után

Senki nem szólt semmit, amikor visszamentem dolgozni. Szerencsére olyan csapatban dolgozom, ahol nem tesznek megjegyzést az emberek a másik külsejére még akkor sem, ha észrevettek bármilyen különbséget is. Kaptam egy pár dicséretet a kollégáktól, ami nagyon jól esett. Fiatalabbnak érzem magam, mint valaha és úgy érzem, hogy pozitívan hatott a beavatkozás az egész életemre. Amikor reggel felkelek, és belenézek a tükörbe, akkor egy új embert látok és ez szuper érzés!

Minden műtét előtt álló hölgynek azt szeretném üzenni, hogy legyenek bátrak! Sokszor félünk, hogy mit fognak szólni mások a plasztikai műtétek miatt. De ha valaki ítélkezik, az csak a saját magában rejlő bizonytalanság miatt van. A döntést mindenkinek magának kell meghoznia, anélkül, hogy aggódna mások véleménye miatt. Úgy gondolom, hogy a nőknek minden eddiginél jobban kell támogatni egymást.

Szeretnénk, ha felkészült lennél a műtéted előtt, és könnyen fel tudd mérni a lehetőségeid plasztika és esztétikai piacon. Döntéstámogató portálunk által segítünk abban, hogy ki tudd választani a számodra megfelelő orvost.

További és bővebb információkért böngéssz a beavatkozások között, és válaszd ki az orvosodat!

Ha tetszett a cikkünk, kövess minket Facebookon és Instagramon további tartalmakért!