Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Blog

Az elsőszámú független döntéstámogató portál a szépészeti beavatkozások piacán.

Te hol tartasz az 5 lépésben? Mutasd

Apák napja: Növényi Norbert mesélt

Apák napja: Növényi Norbert mesélt

Növényi Norbert olimpiai bajnok birkózó, színész, pankrátor. 51 évesen az MMA-ban megszerezte a WFCA nehézsúlyú világbajnoki övét. 2013 augusztusában, 56 évesen grapplingben lett világbajnok. De emellett, vagy elsősorban családapa, három gyermek édesapja és természetesen ízig-vérig férfi. Ugyan ő egészségügyi okokból vállalt orvos esztétikai beavatkozást, de azt vallja: ha valami zavarja testi harmóniánkat, akkor semmilyen ilyen eljárás sem ördögtől való és nincs is mit szégyellni. És, csak, hogy tudjuk, egy férfi legalább annyira hiú, mint egy nő.

„Édesapa vagyok, három fantasztikus gyermekem van, de mellette egy igényes férfi is. Azt gondolom, hogy ha bármilyen plasztikai, vagy esztétikai beavatkozás normális keretek között marad, vagyis nem egy eltorzult önképet szeretne újabb és újabb operációkkal, kezelésekkel helyretenni, hanem mert a közérzetének jót tesz, így leli meg a harmóniáját, semmi kivetnivaló nincs ebben.

Ahogy az élet minden területén, a sportban, a munkában, az emberi értékekben, úgy a megjelenésben is ugyanúgy figyelnünk kell önmagunkra.

Ahogy elmegyünk a fogorvoshoz, hogy esztétikus külsőnk legyen, ugyanez igaz mondjuk a kezeinkre, lábainkra, én is rendszeresen járok manikűröshöz, pedikűröshöz, mert ez az igényességhez ez hozzá tartozik. Ezt adtam át a lányomnak és a két fiamnak is. Azt a fajta igényességet, ami a belső életünkre,de a külsőnkre is igaz. Mindhárman sportolók, Xénia kickbokszolt, ma már az édes kis unokám anyukája, Norbi 21 évesen profi ketrecharcos, Nándi még csak 12 éves, de ő is versenyszerűen bokszol.

De: emellett fontosnak tartottam a zenét is bevinni az életükbe, mert a sport és a művészet mindig is szimbiózisban voltak. A két fiú zongorázik, a nagyobbiknak fellépései is vannak. Talán meglepően hangzik ez a kettősség, de szerintem, ha van valami stressz, probléma az életünkben, csak a kezünkbe veszünk egy hangszert, vagy egy ecsetet, feloldódik ez a lelki feszültségünk. Nekem ez a színészet. A művészet pedig hát karöltve jár az esztétikával is”- mesél Norbert, aki a közelmúltban esett át első botox kezelésén.

„Nekem most egészségügyi oka volt a beavatkozásnak. A stressz és mivel gyerekkoromtól küzdősportoló vagyok, a sok ütés miatt állandó gyulladásban vannak az arcidegeim, ami egy ticelést okoz. Rettenetes, hogy ülök valakivel szemben és önkéntelenül el kezd rángani az arcom.

Aztán hallottam a lányom párjától, akinek a családjában mindenki orvos, egy amerikai tanulmányról. Ebből kiderült, hogy a botox erre a problémára nagyon hatékonyan működik. Utánajártam, és megtaláltam azt az orvost, aki végez ilyen céllal is ilyen eljárást és, persze aki felé nekem is bizalmam van. Mert ez fontos, bármilyen beavatkozásról döntünk.

Én Dr. Szabó Szilárd plasztikai sebészben találtam meg ezt a szakembert. Még nem telt el elegendő idő, de már most sokkal jobb a helyzet, abszolút érzem a változást. Amióta az eszemet tudom, sportolok, figyelek a külsőmre. Hál’Istennek nincsenek nagyobb problémáim vele, nincs sörhasam, az arcomon zavaró ráncok, mondjuk a hajam, ami kicsit őszül, próbálom olyan samponnal mosni, ami ezt tompítja, ha esetleg kopaszodnék, biztosan elgondolkodnék akár a hajbeültetésen is. Mert ebben nincs semmi kivetni való.

Legyen az nő, vagy férfi, szerintem mindenkinek fontos a megjelenés. És talán meglepő, de mi, férfiak, apaként is, talán még hiúbbak vagyunk”- vallott színt az olimpikon.

A kiemelt képen balról jobbra: Tirza, (Norbert unokája) Norbi nagyobbik fiának kezében, Norbert és Nándi, kisebbik fia