Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Blog

Az elsőszámú független döntéstámogató portál a szépészeti beavatkozások piacán.

Te hol tartasz az 5 lépésben? Mutasd

Alternatív megoldások, de életmódváltás itt is alapvető

Alternatív megoldások, de életmódváltás itt is alapvető

Nyilván a mozgás, életmódváltás elengedhetetlen része a változtatásnak, ami valljuk be, sokunknak nehéz. Kellhetnek alternatív megoldások, esetleg "mankók", amelyek önmagukban hosszútávú megoldást biztosan nem adnak, lökést viszont igen, hogy könnyebb legyen megküzdenünk a felesleges kilókkal. Mikor ad megoldást csak egy plasztikai beavatkozás, zsírleszívás, gyomorszűkítés, orvoskozmetikai zsírkezelés? Melyik, meddig lehet hatékony? Melyik, kinek ajánlott? Életkor, esetleges alapbetegség meghatározó?

Vannak alapszabályok, de persze mindenki másra esküszik.

Vörös Tünde, az ITS Group Hungarian partner kapcsolattartója megannyi lehetőséget végigkutatott, mindennek látja az előnyét és a hátrányát is és mindenek előtt azzal kezdi: a társadalom az elmúlt időszakban ellustult, mert egy futócipőt venni és naponta kicsit mozogni, na ezt nem vette el tőlünk a járvány. Adta viszont a hűtőszekrény folyamatos csábítását.

Nade tény, hogy sokaknak szinte lehetetlen megtenni az első lépést a felszaladt kilókkal: sportolni és kínosan ügyelni az étrendjükre. Vagy úgy érzik, a zsírpárnák makacsul ragaszkodnak a testükhöz.

Nekik adhatnak megoldást a különböző kímélőbb, vagy akár komolyabb beavatkozások.

„Most tényleg teltház volt nálunk is, de szinte mindenhol, ahol a mi készülékeinket használják. A testkezelés a hivatásom, ha úgy tetszik a küldetésem. Az elmúlt években nagyon-nagyon sok módszert tanulmányoztam, mert szerettem volna olyan megoldást találni, ami orvosi és esztétikai szempontból is a leghitelesebb. Ami nemcsak reklámfogás. Nagyon sok jó eljárást találtam, de engem a fagyasztásos zsírbontás, vagyis a kriolipolízis győzött meg. Bolognáig elmentem, hogy az orvosesztétika legjobbjaitól tanuljak. Ők egyébként elképesztőek jók ebben, az olasz főnököm, aki egy fizikus, találta fel a kavitációs zsírbontás is, ami szintén egy nagyon jó kezelés, ott az ultrahang hullámrezgései a zsírsejtek membránjainak rongálásával, mikro robbanásokkal csökkentik az azok által tárolt zsír mennyiségét. A zsírfagyasztás viszont szerintem ma a műtéti zsírleszívás alternatívájának a csúcsa, a leghatékonyabb, legkényelmesebb és legélvezetesebb eljárás. Amikor ezt mondom mindenképpen mindig hozzáteszem, hogy ehhez is csapatmunka kell”- mondja Vörös Tünde, aki egy 18 éves lány példáját hozza, aki 17 kilót fogyott, de a kezelése komplex volt. „ Ott indul az egész, ahogy ennél a fiatal lánynál is, hogyha már kifizet az ember mondjuk félmillió forintot, akkor kutyakeményen részese ő is ennek. Nála orvosi felügyelettel folyt az insumed terápia is, illetve az ő fejébe is sok minden a helyére került.

Mert ez ad egy lökést, hiszen már egyetlen kezelés után 20-25 százalékkal csökken a zsírsejtek száma, az eredmény centiméterekben mérhető, már egy alkalom után 2-3 centiméter a csökkenés és ehhez nem kell diéta, vagy mozgás. Mindez igaz, de az is, hogy emellett fontos, hogy az életmódunkat is átalakítsuk.

Mert a kezelés, általában 3-4 alkalom után száz százalékig felszámolja a zsírraktárakat, tehát a kezelt helyeken többé nem tud zsír lerakódni, de ha emellett ugyanúgy étkezünk, és mondjuk annyit sem teszünk, hogy lépcsőzzünk a lift helyett, a zsírsejtek máshol megtalálják a helyüket. De nyilván lelkileg is sokkal könnyebb a változtatás, ha látunk egy kézzel fogható eredményt. Ez pedig ehhez adja ma a legnagyobb segítséget. Fagyasztással felszámoljuk a tartályokat, ezek a nyirokrendszeren keresztül kiürülnek a szervezetből, vagyis a kezelt területeken többé nem lesz helye a zsírfolyadékoknak. Egyébként a bőrünk a legjobb méregtelenítő szervünk, a legnagyobb felület, ahol távozni tud minden, aminek nincs helye a szervezetünkben, így a kiürítésre rásegít például egy infraszauna is, de ez a tisztulás idő, körülbelül 14 nap múlva tetőzik a hatás, maga a teljes kiürülés 30 napig tart, akkor látható a végleges eredmény”- magyarázza a szakember, aki szerint viszont egyrészt itt is vannak korlátok, illetve ellenjavallatok.

„Ezzel a kezeléssel egy 10-15 kilónyi túlsúly jól kezelhető, ami centikben 8-12 centimétert jelent, de egy komolyabb elhízás esetén mindenképp más megoldást kell találni.

Nem javaslok 6-8 kezelésnél többet sem, és mindegyik között egy testrészre nézve legalább egy hónapot ki kell hagyni, hogy legyen ideje a szervezetnek is a munkára. Egyértelműen nem végezzük kezeletlen magas vérnyomás, cukorbetegség, daganatos betegségek esetén, vagy ha visszér, sérv van adott területen. Én azt gondolom és látom is, hogy bármilyen kezelés a fejekben is megváltoztat dolgokat. Akár azok, akikre csak felszaladt pár kiló, akár, akik néhány makacs zsírpárnától nem tudnak szabadulni, vagy akik tényleg komoly túlsúllyal küzdenek, erőt ad az, ha kapnak egy segítséget, aminek van látványos eredménye, hogy ők is érezzék: nem reménytelen és ők is bele tudják tenni magukat. Mert ehhez ők is kellenek”- teszi hozzá Vörös Tünde.