Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Blog

Az elsőszámú független döntéstámogató portál a szépészeti beavatkozások piacán.

Te hol tartasz az 5 lépésben? Mutasd

Ajaknagyobbítás már a 20-as éveidben?

Ajaknagyobbítás már a 20-as éveidben?

Az ajaknagyobbítás népszerű esztétikai beavatkozás a 20 év körüli nők és férfiak (!) számára is. Ez részben annak köszönhető, hogy az ajkak feltöltésére több műtéti és nem műtéti eljárás is létezik, így mindenki meg tudja találni a számára megfelelőt. A kérdés azonban az, hogy valóban meg kell-e tenned? Ez csak rajtad múlik.

Kezdjük azzal, milyen módszerrel lehetnek nagyobb, teltebb, formásabb ajkaid.

Töltés és töltőanyagok

Ma az injektálható töltőanyagokkal történő ajakfeltöltést tekintjük messze a legnépszerűbb ajaknagyobbító módszernek. Ezek általában olcsóbbak, mint a műtéti eljárások, és gyorsabban el is lehet végezni a beavatkozást.

Csak beülsz az orvosi székbe, elvégzik rajtad a kezelést, és már folytathatod is a napodat.

Variációk, technikák és anyagok tárháza nyílik meg számodra, ha az ajakfeltöltés mellett döntesz. A plasztikai sebész vagy az esztétikai orvos részletesen tanulmányozza  az ajkaid alakját, aktuális teltségét valamint az arcod szerkezetét és szimmetriáját. Ezután az ajkaid egy bizonyos részébe dermális töltőanyagot (általában hialuronsavas injekciót) tölt be.

Ami a használt töltőanyagot illeti: ez általában az orvosodtól függ. Ha kiválasztottad  az orvosod, akkor vele együtt “jár” az anyag is. Szerencsére van választási lehetőséged, mert Magyarországon az orvosok többsége 2-3 féle töltőanyag márkával dolgozik.

A hialuronsav előnye, hogy amennyiben nem tetszik az eredmény, szinte maradéktalanul felszívódik az ajkaidból 6-10 hónap elteltével. Ebből adódóan a telt ajkak fenntartása érdekében 6-8 havonta ismétlelni kell a kezelést, de bármikor úgy dönthetsz, abbahagyhatod a kezeléseket, ha meggondolod magad. Illetve ha pedig még hamarabb szeretnéd visszanyerni az eredeti ajkaid formáját, akkor a betölött hialronsavat ki tudják oldani.

Kapcsolódó: 5+1 előny, ami a hialuronsavas ajakfeltöltés mellett szól

Ajakimplantátum

Választhatod a műtéti ajaknagyobbító eljárásokat is, ami az ajakimplantátumokkal tartós megoldást kínál.

Az ajakimplantátumok természetes hatást kölcsönöznek. Inkább a volumen növelésre alkalmasabb, míg az ajkak formázására kevésbé. Ezek az implantátumok nem tudnak szivárogni, és bármikor eltávolíthatóak, ha úgy döntesz. Beültetés után az eredmény tartós és nem igényel újabb beavatkozásokat.

Kapcsolódó: Ezeket ne próbáld ki, ha dúsabb ajkakat szeretnél – veszélyes otthoni ajakdúsító tippek

Saját zsíros feltöltés

A saját zsíros ajakfeltöltés egy újabb lehetőség az ajkaid megnagyobbítására. Ahogy a nevében is benne van, az eljárás magába foglalja a test egy részén lévő zsírszövet leszívását, megtisztítását és annak beinjektálását az ajkadba. Ez az eljárás nem tart tovább egy óránál és legalább 5 éven keresztül nyújt tartós megoldást, amennyiben a betöltött zsír beépül az ajkaidba. A tökéletes eredmény eléréséhez általában 2 beavatkozás szükséges.

Kapcsolódó: Csábító ajkak, no de milyen áron? – A szilikonos ajakfeltöltés veszélyei

Ajaknagyobbítás már a 20-as éveidben?

Most hogy felvázoltuk a lehetőségeket, érdemes arról beszélni, hogy miért érdemes megfontolnod az ajakfeltöltést már a 20-as éveidben.

A kozmetikai ajakformázó és kontúrozó készletekkel szép eredményt varázsolhatsz, ugyanakkor rendszeres használatuk időigényes is. Az erre fordítható idő is egy szempont lehet azok számára, akik ilyen beavatkozáson törik a fejüket.

Az ajakfeltöltés hosszú távon nyújt ellenállhatatlan, telt ajkakat számodra.

Mi szól még az ajakfeltöltés mellett? Az öregedés jeleinek eltüntetése! Az életkorod előrehaladtával a tested kevesebb kollagént termel. Ez nem csak a ráncok megjelenését és beágyazódását okozza, hanem az ajkak elvékonyodását és megereszkedését is. Az ajakfeltöltés lelassíthatja ezt a folyamatot!

Gondold át az előnyöket és hátrányokat, mérlegelj és dönts saját elvárásaid és szempontjaid alapján! A portálunkkal ehhez igyekszünk megadni mindent, ami szükséges lehet.

További és bővebb információkért böngéssz a beavatkozások között, és válaszd ki az orvosodat!

Ha tetszett a cikkünk, kövess minket Facebookon és Instagramon további tartalmakért!