Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Blog

Az elsőszámú független döntéstámogató portál a szépészeti beavatkozások piacán.

Te hol tartasz az 5 lépésben? Mutasd

A sima bőr titka, avagy a lézeres szőrtelenítés legfontosabb információi

A sima bőr titka, avagy a lézeres szőrtelenítés legfontosabb információi

Kezdjük ott, létezik-e ténylegesen tartós szőrtelenítés? Mindenki számára elérhető álom vagy vannak kivételek? És mi újság a fájdalommal? És egyáltalán merre, melyik úton induljunk el, hisz számtalan szolgáltató kínálja a fenti boldogságot, a sima bőr titkát!

Mindannyian vágyunk arra, hogy sarokba dobhassuk, azaz ténylegesen “eldobhatóvá” varázsoljuk női borotvánkat, viszont a gondolatmenetbe itt sokan elakadunk. Nem teszünk további lépéseket vagy információ-hiány vagy félelem miatt. Nem használjuk ki a tudomány adta lehetőséget, és keresünk fel lézeres szőrtelenítéssel foglalkozó szalont. Nagy hiba!

Napjainkra már hatalmas fejlődésen ment át ez a piac

Épp ezért bátran belevághatunk ebbe a szépészeti beavatkozásba egy-két fontos dolgot szem előtt tartva.

Az első és legfontosabb, mondjuk úgy tévhit VÉGLEGES SZŐRTELENÍTÉS NEM LÉTEZIK, csupán TARTÓS. Ha abban reménykedünk tehát, hogy soha életünk végéig nem kell ezzel a dologgal bajlódnunk, sajnos tévedünk, de jó hír, fenntartó kezelésekkel minimálisra csökkenthetjük a kellemetlenségeket. 

És mi kell hozzá még?

Megfelelően megválasztott szalon, azaz gép és jól beállított műszerek. Ha ez megvan, akár már az első / második alkalom után tapasztalhatjuk, hogy szőrszálaink száma csökken, egyre kevesebb és csupán foltokban nő vissza. Összességében átlagosan 7-8 alkalomban kell minimálisan gondolkodnunk miután az eredmény ténylegesen tartós lesz, és mint említettük természetesen időnként egy-egy fenntartó beavatkozás is szükséges.

De mi az eljárás lényege és hogyan is képzeljük el?

Jöjjön a tudományos rész.

Az eljárás lényege, hogy a fény a szőrszálak festék anyagában elnyelődik, majd a szőrtüszőben hővé alakul.

Ennek eredményeként pedig a növekedési szakaszban lévő szőrtüszőkben az osztódó mátrixsejtek elpusztulnak, és nem növesztenek több szőrszálat.

Fontos momentum viszont az, hogy hangsúlyozottan a növekedési szakasz az, melyben el kell csípnünk a növekedő szőrszálakat. Az épp alvó állapotban lévőkre a kezelés nem hat, ezért kell többször mennünk, hisz eltérő növekedési ütemmel rendelkeznek szőrszálaink. 

Azt is lényeges tudnunk, korábban jellemző volt, hogy minél nagyobb volt valaki bőre és szőrének színe közötti tónuskülönbség, annál hatékonyabb volt a kezelés (barna bőrűként ez tehát hátrányt jelentett).

A technika azonban fejlődött, így ez már nem jelent problémát, a kreol vagy barnább bőrű hölgyek szőrtelenítése.

Az orvosi diódalézer ugyanis az, mely a bőrszín széles spektrumát képes befogadni, így hatékony sötétebb bőrtónus esetén is, ellenben az IPL szőrtelenítési technikákkal, melyek e tekintetben nem annyira hatékonyak. 

Ez idáig mind rendben, azonban mi újság a fájdalommal?

Itt is új tapasztalások jönnek a korábbi beidegződések helyett. Biztos sokan, sokfelől hallottátok, a szőrtelenítés fájdalmas eljárás. Azonban - hála ismét a technikának - ez már nem igazán helytálló feltételezés.

Bizonyos érzékenyebb területeken lehet jobban érezzük a kezelést, azonban ez az érzet fájdalomnak semmiképp nem nevezhető és csupán pár másodpercig tartó, amivel számolnunk kell.

Összegezve tehát, vágjunk bele bátran a lézeres szőrtelenítésbe! Se extrém fájdalomra, se extra kritériumokra nem kell számítanunk. Hála a technikának, a jól beállított gépeknek és képzett szakembereknek a sima bőr már nem titok, hanem egy luxus, melyet nap mint nap élvezhetünk.

Tudj meg még többet a lézeres szőrtelenítésről megkérdeztünk rovatunkból, ahol az EverDerm lézer center válaszolt nekünk: MEGNÉZEM!