Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Blog

Az elsőszámú független döntéstámogató portál a szépészeti beavatkozások piacán.

Te hol tartasz az 5 lépésben? Mutasd

A nők rémálma: az előnytelen combok

A nők rémálma: az előnytelen combok

Sok nő életét megnehezíti akár a strandon, akár a boltban farmervásárlás közben, ha nem elégedett combjaival. Sajnos 5-ből 3 nő tud azonosulni a problémával, és talál hibát lábain, majd irigykedve nézi a plázákban vonuló gazella lábú hölgyeket arról ábrándozva, hogy milyen jó lehet nekik nyáron, mert fel tudnak venni egy csinos miniszoknyát.

Combunkon számos problémát tapasztalhatunk, például hirtelen fogyás következtében megnyúlhat a bőr vagy túl vastagnak találjuk, ezért takargatni szeretnénk.

A combplasztika olyan műtéti eljárás, melynek során eltávolítják a megnyúlt bőrt a combokról, ami általában nagyobb súlyvesztés, zsírleszívás vagy időskori bőrmegereszkedés eredménye.

Számos combplasztikai eljárás áll rendelkezésedre a különböző testi problémákra.

A belső vagy középső combplasztika foglalkozik a megereszkedett bőrrel, ami a belső combtól egészen a térdig terjed.

A mini combplasztika egy bemetszéssel történik az ágyékhajlatban a belső comb tetején, ami a  felső comb megereszkedett bőrén segít.

A kétoldalú, külső vagy oldalsó combplasztikát elvégezhetik az alsó törzsplasztikával együtt is. A metszés a fenék alatt történik a bikini vagy fehérnemű vonalában, ami folytatódik a külső comb felé.

A hátsó vagy spirális combplasztika a hátsó combokon feszesíti a bőrt. Egy metszéssel történik a fenék alatt.

Mik a combplasztika előnyei és hátrányai

Előnyök:

  • A beavatkozás eltünteti a megnyúlt bőrt, ami nagyobb súlyvesztés után marad hátra, akár természetes fogyás, akár fogyasztó műtét után. Valóban nincs hasonlóan eredményes, nem sebészeti úton történő kezelés, ami ilyen effektíven feszesítené a megnyúlt bőrt.
  • Arányossá teszi a test többi részéhez viszonyítva, és tónusosabbnak, fiatalabbnak látszik a bőr.
  • Megszűnnek a kiütések és egyéb bőrirritációk, melyek a megereszkedett bőrön jelenhetnek meg.

Hátrányok:

  • Nagy műtétről van szó, lehetséges komplikációkkal és hosszadalmas gyógyulási idővel.
  • Látható heg marad a combon, mely idővel halványodik. Jellemzően ez az idő hosszabb, ha nagyobb mennyiségű bőrt távolítanak el.
  • Fennáll az aszimmetria lehetősége és komplikációk is felléphetnek, melyek miatt néhány páciens esetében további beavatkozásokra kerülhet sor.

Kinek javasolt a combplasztika?

A combplasztikai műtétet azoknak ajánljuk, akik jelentős bőrfelesleggel küzdenek, vagy bőrük elvesztette rugalmasságát, és annyira megnyúlt, hogy azt nem lehet orvosolni edzéssel vagy nem műtéti úton történő beavatkozással. Számukra tökéletes megoldás a combplasztika.

Ha gondolkozol a combplasztikán, legfontosabb azt mérlegelned, hogy a megnyúlt bőr, vagy a műtét utáni heg látványa zavar jobban.

Ha magadra ismertél, fontos tudnod, hogy nem vagy egyedül a problémáddal és rengeteg nő küzd hasonló kellemetlenséggel!

További és bővebb információkért böngéssz a beavatkozások között, és válaszd ki orvosodat!