Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Blog

Az elsőszámú független döntéstámogató portál a szépészeti beavatkozások piacán.

Te hol tartasz az 5 lépésben? Mutasd

A hibátlan bőr titka egy tökéletes alapozó. De létezik egyáltalán? És hogyan tudjuk megtalálni?

A hibátlan bőr titka egy tökéletes alapozó. De létezik egyáltalán? És hogyan tudjuk megtalálni?

Mindannyiunk számára ismert procedúra a tökéletes alapozó kiválasztása. Az alap probléma már ott kezdődik, hogy a bőrszínünkhöz igazodó csodát keressük, és akkor még nem beszéltünk az állagáról, minőségéről és egyáltalán bőrünk típusáról, hisz ahhoz is igazodnia kell. Összegezve tehát kihívást jelentő feladat, amit újra és újra megpróbálunk, de mi lenne ha legközelebb picit ügyesebbek lennénk és az alábbi praktikákkal felfegyverkezve jobban választanánk? 

A felvázolt helyzet teljesen ismerős igaz? És tényleg ott kezdődik, megfelelő szín. Sajnos ma Magyarországon a különböző drogériákban a színpaletta igen szűkös, így gyakran “fajul” odáig a dolog, hogy internetes oldalakhoz, külföldi rendelésekhez folyamodunk. No de ne szaladjunk ennyire előre.

Színárnyalat

Hogyan válasszunk bőrünk színéhez passzoló árnyalatot? Nézzünk szét, (és itt most a boltokban fellelhető kozmetikai termékekről beszélünk) és keressük meg a három, bőrünkhöz leginkább illő tónust, és ezt kenjük fel állunk vonalától a nyak vonaláig.

Ezt követően menjünk ki a fényre, hogy láthassuk a teljes hatást (természetesen egy tükör segítségével).

Így, ezen taktikákkal már elvileg a színt meg is találhatjuk, azonban azt, hogy milyen is viselni az adott készítményt, azt csak kis idő elteltével láthatjuk. Így érdemes ezekkel a kis finoman felkent mintákkal hazamenni, megvárni a hatást, és csak más- vagy harmadnap választani.

De mit is kell még figyelembe vennünk?

Bőrünk típusát mindenképp. Száraz bőr esetén hidratáló, fényes, zsíros bőr esetén mattító alapozót kell keresnünk. Ezen túlmenően viszont azt is meg kell határoznunk magunkban, hogy hétköznapi használatra keresünk-e terméket, vagy pedig életünk nagy eseményén szeretnénk makulátlan külsővel és hát persze arcbőrrel megjelenni. 

Első esetben érdemesebb ugyanis közepesen fedő, könnyedebb alapozót választanunk, míg a tökéletes fedést természetesen egy “testesebb” készítmény szolgáltatja majd.

A lényeg, definiáljuk jól, milyen célra kutakodunk a drogériák polcain.

A megtalált kincs arcra való felvitele, annak minősége már hab a tortán, de mindenképp érdemel pár szót.  Amennyiben csíkos, maszatos maradna az ecsettel felkent “anyag”, váltsunk alapozó szivacsra és azzal vigyük fel a kívánt mennyiséget. Zsíros bőr esetén használjunk fixálásra mattító porpúdert, száraz bőrnél pedig az egész sminkelést hidratáló felvitelével kezdjük. 

Már olvasni is sok igaz? Nemhogy meglépni mindezt. Természetesen vannak reklámok által ígért “rövidebb” utak, de biztos hogy jobbak? Hogy mire gondolunk itt? A sok-sok reklámban megjelenő bőrszínhez igazodó alapozókra, amelyek már-már ellenállhatatlan vágyat keltenek bennünk, DE LEGYÜNK VELÜK ÓVATOSAK! Hogy miért? Kipróbáltuk rovatunk YouTube videójában megtudhatod!

Kiemelt kép: Designed by Freepik