Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Blog

Az elsőszámú független döntéstámogató portál a szépészeti beavatkozások piacán.

Te hol tartasz az 5 lépésben? Mutasd

A hajmaszkok hatása fürtjeinkre - avagy a valóság és ahogyan elképzeljük

A hajmaszkok hatása fürtjeinkre - avagy a valóság és ahogyan elképzeljük

Sokan sokfélék vagyunk, egy dologban azonban többen vélhetően hasonló formátumot mutatunk, ez pedig nem más, mint a hajunk. Bár törekszünk rá, ápoljuk, óvjuk, védjük mégis a festés, formázás, gyakori hajmosás kibabrál velünk, úgyhogy töredezett, száraz végű, nem épp kellemes tapintású hajjal éljük mindennapjaink. Persze vágyunk a másra, és teszünk is érte - sokszor épp a címben szereplő hajápolási termékkel - de mennyire változtatja ez meg életünk? Bocsánat, küllemünk! Hatásos, hatékony? Hogyan és milyet válasszunk, egyáltalán miből választhatunk? Ezeket a kérdéseket járjuk végig.

..és tesszük ezt nem csupán szavakkal, hanem egy új kipróbáltuk videó formájában is a YouTube csatornánkon.

Kezdjük talán ott és úgy, hogy megnézzük mivel rontjuk le hajunk állapotát, és mi az amivel rendbe hozható a címben említett termékeken túl. Mivel tehetünk azért, mondjuk például belülről és teljes egészségünket (is) támogatva, hogy hajunk egészséges és szép legyen. 

Ezekkel “gyilkoljuk” az egyébként tökéletes tincseink, de nyugi, helyre is hozhatjuk

Étkezés

E téren mindenkit elszomorítunk! Helyes étkezés hiányában ne is reméljünk csodákat a csoda krémektől, mert a hatás nem tart addig, nem olyan lesz, mint szeretnénk, ez biztos. Nagyon lényeges szempont, még hajunk számára is hogyan, miként táplálkozunk! Nem eszünk elég fehérjét? Étrendünk nem fedezi a szervezetünk számára szükséges vasat, B vitamint? Már csatát is vesztettünk! Figyeljünk oda, jól összeállított étrendet kövessünk és támogassuk szervezetünket ezzel belülről is.

Hajápoló, hajformázó szerek

Zselé, hajlakk, hajformázó hab, hogy csupán párat említsünk azok közül, melyek használatát ha túlzásba visszük, annak következményei lesznek. Természetesen van az az állapot, helyzet, esemény, mely megkívánja a tökéletesen formázott tincseket, de ne legyen ez mindennapi rutinunk, amennyiben egészséges hajkoronát szeretnénk.

Hajviselési szokásaink

Lófarok? Jöhet! Naná! Nincs is annál szexibb, mint egy gyönyörűen fésült copf, feszes fehér póló, popsit kiemelő farmer, laza smink. Természetes és nagyon o.k. Nappal! Éjszakára azonban nem igazán javallott ez a hajviselet! Hagyjuk ne csak szervezetünk, de hajszálaink is pihenni, és még csak véletlenül se aludjunk együtt hajguminkkal (millió más kedvesebb alvópartner létezik / létezhet). Változtassunk!

Életviteli sajátosságok

Gyakori úszás, edzés miatti hajmosás! Azt gondolnánk logikusan a víz, a sok víz hidratál. 

Persze, belülről mindenképpen, de így, ebben a formában még véletlenül se.

Inkább ellenkező a hatás, hisz a gyakori hajmosás szárítja hajkoronánk, mint ahogy teszi ezt a meleg nyári levegő és napfény, vagy a stressz, a stresszes életmód is, igen! 

Mint láthatjuk a HOGYAN ÁRTUNK felsorolás igen hosszú, de épp ezért ugorjunk át arra, hogyan orvosolhatjuk a fenti szokásokon való változtatáson túl ezt a problémát, és térjünk át a témánkra, a hajápoló szerekre, azok közül is a hajmaszkokra. 

Mit is tud, miért jó, hogyan válasszunk?

Mélyreható helyreállító töredezett hajra, intenzív regeneráló nagyon sérült hajra, színvédő, hajnövekedés serkentő, hidratáló, vegyileg kezelt hajra való és még sorolhatnánk. A piac bődületesen nagy, a választék széles. Definiálnunk kell tehát az általunk említett általános “hibán” (száraz, töredezett haj) túl, a mi problémánk! A maszkok hatása és használatának célja természetesen egyszerű: helyreállítani a károsodást. Ehhez azonban tényleg jól meg kell határoznunk, mi hajunk problémája.

Ha ezzel megvagyunk, nagyon fontos, hogy az alábbi szabályokat a maszk használata során betartsuk!

Rendszeresség

Lényeges, hogy egy egyszeri kipróbálás nem fogja az egyébként hosszú idő óta károsodott hajadat tökéletes állapotúvá varázsolni. Ugyanúgy, mint ahogy egyetlen napnyi “diéta” sem eredményez látványos fogyást! Hetente, kéthetente szánj erre és hajadra időt.

Tiszta haj

Triviális, de tudd, alaposan megmosott hajra érdemes és kell felvinned ezeket a tápláló készítményeket! Alapos hajmosás, öblítés, pakolás, és már indulhat is a fürtök újraélesztése.

Dunszt

No most dunsztod sincs mire gondolunk igaz? Vagy mégis? Ha a pakolás felkerült a hajadra, húzz rá műanyag sapkát, majd tekerj egy törölközőt a fejedre. Így fokozhatod a maszk hatását, a haj regenerálódását! 

Csináld Magad Hajmaszk

Hogy ez se maradjon ki a sorból, hisz érdekes, érdekel bennünket az otthonunkban is készíthetünk-e ilyen csodaszereket.

Természetesen igen, de itt is legyünk körültekintőek és tájékozottak!

Tartalmazzon az otthon készített hajmaszkod - ha ténylegesen jó hatást szeretnél elérni száraz hajad esetében - argán olajat és tojássárgáját. Keverd őket alaposan össze, és hagyd hatni a fenti utasításokat figyelembe véve 15-30 percig. És a csoda - ez esetben - ha minden utasításunk követed, nem marad el. 

Amennyiben pedig a téma még jobban érdekel, katt a YouTube csatornánkra, és nézd meg, mi mit reméltünk, és mit kaptunk a valóságban egy igen népszerű és csodás életérzést sugárzó haj maszktól. Talán gyönyörű tincseket?

Kiemelt kép: Designed by Freepik