Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Blog

Az elsőszámú független döntéstámogató portál a szépészeti beavatkozások piacán.

Te hol tartasz az 5 lépésben? Mutasd

Az ápolt kéz egy sikeres embert rejt maga mögött

Az ápolt kéz egy sikeres embert rejt maga mögött

Amelyhez hozzátartozik természetesen a gyönyörű ápolt köröm is. Ahogy ezt a pár szót elolvassuk, máris bevillan talán egy kép, egy vonzó nőé, magassarkú cipőben, elegáns öltözetben, irígylésreméltó vörösre lakkozott körmökkel. Mindemellett talán el is szomorodunk, hisz mi épp nem ezt a formánkat hozzuk, de ne tegyük; a szép, ápolt kéz és köröm nem nagy ördöngösség! Mi is erősíthetjük ezzel nőiességünket! Megmutatjuk hogyan! 

Az egész alapja az egészséges köröm. Hogy hogyan is néz az ki? Sima, fényes felületű, rugalmas és ugyebár nem töredezett, lemezesen felváló. Sokan legyintünk minderre mondván - nekem születésem óta nagyon könnyen töredezik a körmöm, nálam ez genetika. Nem hölgyeim! Ez nagy valószínűséggel nem így van, mert az esetek zömében egészségügyi probléma, a nem megfelelő táplálkozás és a nem megfelelő ápolás a gondok forrása, a köröm gyengeségének oka. Olyanok mint például: 

 • cukorbetegség
 • ásványianyag hiány
 • bőrbetegség
 • keringési rendellenesség
 • vitaminhiány
 • vegyszerek, időjárási ártalmak

Ezen logika mentén haladva tehát körmünk egészségnek érdekében külső- és belső védelemre is szüksége lesz. Haladjunk kívülről befelé:

Ha a külső “megerősítést” vesszük elő, számtalan kozmetikai termék áll rendelkezésünkre, használatuk, beszerzésük pedig rendkívüli módon egyszerű. Ha ezen túlmenően a rendszeres használatra is nagy hangsúlyt fektetünk, a hatás egészen biztosan nem marad el! Hogy mire gondolunk itt? Természetesen a különböző körömerősítő lakkokra, krémekre, készítményekre, melyből választhat ki - ki kedvére, de kellő körültekintéssel! 

Az erősítő lakkok kínálata hatalmas, így érdemes odafigyelni arra is, milyen összetevőket tartalmaz. Amennyiben a lakk a befutó, mindenképp olajokat és vitaminokat tartalmazó legyen. Figyeljünk arra, hogy az egyes lakkokat kúraszerűen, míg másokat folyamatosan kell alkalmaznunk ahhoz, hogy elérjük a kellő hatást. De olyanok is léteznek, melyek “csupán” alapként funkcionálnak, viszont ezek hosszútávon alkalmazhatóak.  

Körömerősítő krémek. Mert ugyebár ez is egy opció számunkra.

A krémek a köröm és a bőr legjobb barátai. Ha hidratált, puha kezeket, ápolt és erős körmöket szeretnénk, akkor ajánlott rendszeres használatuk. Lényeges azonban, hogy a kiválasztott termék olajos legyen, hogy jól és megfelelő mértékben táplálja körmünket.

Nézelődjünk viszont tovább. Haladjunk befelé. Körmünk állapotának javulásához belső védelemre is szükségünk lesz, ezt pedig a különböző köröm- és hajerősítő vitaminok adják. 

Speciális, erre a területre kifejlesztett készítményekről lévén szó jellemzően tartalmaznak A és E vitamint, ásványi anyagokat, fehérjéket, ezzel adva támogatást körmünknek. 

És a joker a japán manikűr!

Nem új keletű eljárás, hisz már több száz évvel ezelőtt is alkalmazták.  A kezelés során természetes anyagokat juttatunk körmünkbe, melyek segítségével azok egészségesek, rugalmasak és természetesen gyönyörűek lesznek. 

Az elkészítése rendkívül egyszerű, és nem lesz másra szükségünk csak a japán manikűr készletre és odafigyelésre.

A japán manikűr menete

 1. lépés: fertőtlenítés
 2. lépés: a természetes körmöket óvatosan felbolyhozzuk a buffer segítségével
 3. lépés: a pasztából egy picit ráhelyezünk a körmökre (néhány készletben műanyag spatula van erre a célra, de egy egyszerű narancsfa pálcával is megvalósítható), majd a köröm növekedési irányában elkezdjük beledolgozni a körömlemezbe a szarvasbőr polírozó segítségével. 
 4. lépés: a púdert ugyanezen az elven használjuk. A lényeg az, hogy addig kell polírozni a köröm felületet, míg tükörfényes nem lesz. Ügyeljünk arra, hogy a pasztához és a porhoz ne ugyanazt a polírozót használjuk, hiszen csak úgy lesz tökéletes a végeredmény, ha nem keverednek az anyagok egy eszközön.
 5. lépés: alaposan masszírozzunk az olajat a körömágyba, és élvezzük a csodálatos végeredményt! 

2-3 hetente alkalmazzuk ezt az eljárást, és káprázatos változást tapasztalhatunk majd. 

Egyéb tanácsok:

Bármilyen körömápolási módot is választunk, mint ahogy fentebb is írtuk, életvitelünkre is oda kell figyelnünk olyan dolgokra mint:

 • egészséges táplálkozás sok zöldséggel, rosttal, vitaminnal
 • elegendő mennyiségű folyadékfogyasztás

és természetesen a külső környezeti behatások ellen is védekezzünk, gondolunk itt olyanra, mint például a takarítás, mely történjen gumikesztyűben. 

Amennyiben pedig ezeket a tippeket betartjuk, és használjuk, már nem csupán “álomkép” lesz a csodaszép kéz, hanem maga a valóság, melyhez természetesen hozzátartozik az ápolt, egészséges köröm is.