Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Blog

Az elsőszámú független döntéstámogató portál a szépészeti beavatkozások piacán.

Te hol tartasz az 5 lépésben? Mutasd

A formás, gömbölyű fenék titka

A formás, gömbölyű fenék titka

avagy a fenék plasztikáról közérthetően

Mindannyiunk álma a kerek, formás, feszes popsi. Egyrészt önmagunk miatt, másrészt mert nagyon jól tudjuk, ha ki szeretnénk vívni az erősebb nem tetszését, nekünk e téren kell “erősnek” azaz roppant előnyösnek mutatkoznunk. Természetesen a forma elérhető olyan módszerekkel is, mint például az edzés, de ha a sport szeretete nem jellemez bennünket, vagy genetikánk nehezen “megerőszakolható”, kell más opció. Erre van itt nekünk a fenékplasztika. 

Ez egyszerű. Gondolhatnánk. Azonban nem az, hisz itt is, mint a plasztikai beavatkozások számtalan más területén, rengeteg típus, altípus létezik. Vesézzük picit ki ezt a műtét típust, és nézzük meg, milyen lehetőségeink is vannak.

Megereszkedett fenék, felesleges zsír, kontúrtalan vonalak. Mind-mind milliónyi nő életét keseríti meg. Ezek orvoslására a plasztikai sebészet két megoldást javasol: implantátum beültetését vagy saját testzsír beültetést. Előnye mindkét beavatkozásnak, hogy egy lépésben korrigálja az előnytelen genetikai formát, esetleges zsírfelesleget, lapos feneket.

Mint fentebb is láthatjuk két beavatkozás típust különböztetünk meg:

Fenékplasztika szilikon implantátum beültetésével

Itt ugyanúgy, mint a mellplasztika esetén szilikon implantátum kerül behelyezésre a farizom alá. Azonosság látható a két területen, hiszen ugyanúgy, mint a mell esetén többféle formátumú implantátum között választhatunk alkatunktól, vágyainktól függően. Kitűnő megoldás ez a fajta eljárás azoknak, akik nem rendelkeznek kellő mennyiségű felesleges zsírral ahhoz, hogy annak segítségével formálják feneküket.

Fenékplasztika saját testzsír betöltésével

Kettő az egyben mondhatnánk. Hisz ez az eljárás amellett, hogy kerekké varázsolja fenekünket egyidejűleg lehetőséget, teret ad annak, hogy problémás testrészeinkről eltűnjön a felesleg. A műtét első részében ugyanis zsírleszívással gyűjtenek “anyagot” testünk különböző részeiről, majd ezt a zsírt, saját anyagot fecskendezik be fenekünkbe, ezzel formát adva neki. További előnye, hogy semmilyen idegen anyag nem kerül szervezetünkbe, az eljárás kíméletesebb, nagy heg nem, csupán apró tűszúrások maradnak. 

De hogyan is néz ki egy ilyen operáció? Mi a menete, lefolyása, mekkora fájdalommal és milyen gyógyulási idővel számolhatunk?

A műtétet természetesen altatásban végzik és megközelítőleg 1-2 órát vesz igénybe. Hegeink nem látható helyen, a fenék alatti hajlatban lesznek, ott végeznek bemetszést, ahol a bőrt és a bőr alatti zsírszövetet felpreparálják, a felesleget eltávolítják. Amennyiben szükséges a műtétet zsírleszívással, implantátum behelyezéssel egészítik ki, a sebet összevarrják, majd nyomókötést helyeznek rá. Ezt követően egy speciális nadrág is felhelyezésre kerül, mely segíti gyógyulásunk. 

A kórházi bent tartózkodás e műtét esetében 2 éjszakát jelent, majd távozás után 2 héttel kerül sor a varratszedésre. A szorító ruhát természetesen hosszabb ideig (2-4 hét) kell használnunk, és mindennemű fizikai terhelés 4 hétig kerülendő.

Természetesen, valamennyi fájdalomra fel kell készülnünk a műtétet követően, valamint a hason alvásra, de összességében nem tartozik ez a beavatkozás a legdurvább fájdalmat okozók közé.

Ami a műtéti kockázatot, szövődményeket illeti, ezek is - még ha csak minimálisan is - de részei lehetnek egy-egy esetben a műtétnek. Gyulladás, vizesedés, nem szép hegképződés, asszimetria mind-mind előfordulhat, de reméljük, nem a mi esetünkben, és mi csupán a szép, gömbölyű, minden szemet gyönyörködtető popsit tudhatjuk magunkénak.