Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Blog

Az elsőszámú független döntéstámogató portál a szépészeti beavatkozások piacán.

Te hol tartasz az 5 lépésben? Mutasd

A fogyás is személyre szabott

A fogyás is személyre szabott

Van, aki könnyen szabadul meg a felszaladt kilóktól, mert ugye ott a genetika, vagy éppen a saját magára kidolgozott módszere. Van, aki vért izzadva sem, állandó kilátástalan küzdelemnek éli meg, ha fogyni szeretne. Hallunk megannyi rémtörténetet, meg ugye a jo-jo effektust, de vajon hogyan tegyük ezt hatékonyan és pláne, hogy testünknek is valóban jó legyen?

Halljuk egy szuperedző tanácsait, tehát kicsit más szemszögből.

„Nincs zsírégető kapszula, tea, vagy éppen turmix. A marketing szakma virágzik ezektől a termékektől, mindegy, hogy MLM-ről, vagy TV által közvetített fizetett reklámról beszélünk. Pontosan tudják, mit kell mondaniuk, kihangsúlyozniuk ahhoz, hogy megvegyük. Külön tanulmányok vannak erre, hogy mit kell mondani, hogyan kell hatni a nőkre, mi a fontos nekik, a vásárlás tényéről nem is beszélve. És soha ne fogadj el minta étrendet senkitől!”- mondja Erdélyi Krisztina edző, a Mooove! Live Online Trainings Everywhere alapítója.

„Az az edző, aki a kezedbe nyom egy sokszor keveset csirkemell, rizs kombó étrendet anélkül, hogy az egészségügyi és életviteli rendszered megvizsgálná, az komolytalan, és többet árthat vele, mint használ. Mert nem mindenkinek jó ugyanaz, nem mindenkinek azonos az anyagcseréje, domináns hormonja, életciklusa. Nem mindenkinek jó a paleó, harcos, keto, és még sorolhatnám. Ugyanaz az edzéstípus, -intenzitás, -mennyiség sem megfelelő mindenkinek. Sokaknak az sem használ, ha hülyére edzi magát, sokszor az ellenkezőjét érjük el vele”- hívja fel a figyelmet Kriszta.

Tehát tudatosság van!

  1. Ne arra törekedj, hogy éheztesd magad, hanem egy fenntartható életmódot alakíts ki, ami hosszú távon is téged szolgál, így elkerülheted a jojo effektust és a szenvedést is.
  2. Ehhez idő kell, mint ahogy elindult a testedben egy nemkívánatos folyamat, ami a közérzeted is befolyásolja, ennek a visszafordítása is folyamat, idő.
  3. Ki kell dobálni a rendszerből azokat a dolgokat, amik nem jók, vagy amiket a felborult hormonháztartás miatt kívánunk. Először nagytakarítani kell és egy rendszert kell kialakítani/átalakítani.
  4. Ami viszont talán még ennél is fontosabb, pihenni, aludni kell! A kialvatlanság borítja a hormonháztartást, mennyiségben és minőségben is változik az, amit eszünk és kívánunk.
  5. Ezt követi a vizsgálat, hogy milyen az anyagcsere típus, amihez tartozol, milyen a vércsoportod és a főbb domináns hormon.

Csakis ezután jöhet a fizikai állapotfelmérés és a testedzés javaslat! Borzasztó sok összetevőből áll egy lelkiismeretes felmérés, de ez a gyógyulás első útja, aminek itt is a fő mozgató pillére a fokozatosság elve, a megfontoltság ahhoz, hogy kiderüljön nálad mi az, ami működik.