Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Blog

Az elsőszámú független döntéstámogató portál a szépészeti beavatkozások piacán.

Te hol tartasz az 5 lépésben? Mutasd

7 tény arról, hogyan változtak meg a plasztika iránti igények a pandémia alatt

7 tény arról, hogyan változtak meg a plasztika iránti igények a pandémia alatt

2020 elkerülhetetlenül bekerült a történelembe, mint az az év, amely megváltoztatott mindent. Ez a változás megmutatkozik az emberek által kért kozmetikai eljárások típusainál is. Számos tanulmány kimutatta, hogy az új életünk közvetlen hatással van mind a megjelenésünkre, mind a plasztikai beavatkozásokhoz való hozzáállásunkra. Most bemutatjuk, hogyan változtak a páciensek szokásai az elmúlt egy évben. Az biztos, hogy a plasztikai beavatkozások a virágkorukat élik.

Kisebb mellek

Az utóbbi időben sokkal több hölgy páciens vállalkozik mellkisebbítő műtétre, amelynek oka lehet az otthoni munkavégzés következtében kialakult súlygyarapodás. Ilyenkor sok nő rájön arra, hogy nem elégedett az alakjával, és végre van idejük megoldást keresni. Manapság a legtöbb nő kisebb mellekre vágyik. Míg a covid előtt a nagyobb D kosár volt a népszerű, most inkább a B vagy C. Ez a trend valószínűleg abból adódik, hogy az időnk nagy részét otthon töltjük mi hölgyek, és szeretnénk a lehető legkevesebb időt kényelmetlen melltartóban tölteni. Egy mellkisebbítő eljárás hozzájárulhat ehhez.

A túl nagy volumenű, lógó mell sok hölgy számára komoly pszichés és fizikai problémákat okozhat. Ilyen esetben indokolt lehet a mellkisebbítő műtét.

Anyukák átalakítása

Az elmúlt 1 évben megszaporodtak a kérések a “mommy makeover” iránt. A rengeteg otthon töltött idő a gyerekekkel megváltoztatta az anyukák hozzáállását is. Otthon szupermamává kell válniuk minden nap, viszont elkezdtek nagyobb hangsúlyt fektetni a saját boldogságukra és kényelmükre. Elindult egy öngondoskodási folyamat,amiben már az is fontossá vált, hogy egyensúlyban legyenek testileg és lelkileg egyaránt.

A “mommy makeover” csomag több kezelést is magába foglal. A legtöbben a szoptatás következtében megereszkedett mellek feszességét szeretnék visszanyerni, és a has, valamint a csípőtájékon fennmaradt zsírpárnáktól szeretnének megszabadulni. A kezeléseket kombinálni szokták a páciens igényeihez, és testi adottságaihoz mérten.

Nagyobb műtéti eljárások

Az egyik legfontosabb változás a vírushelyzetben, hogy sokkal nagyobb az igény a komolyabb plasztikai műtétekre. A korlátozott társadalmi interakciók, és a maszk viselése felbátorította az embereket arra, hogy olyan beavatkozásokon is átessenek, amelyeknek látványos eredményei vannak. Így a négy fal között úgy tud gyógyulni a páciens, hogy nem kell mutatkozni a külvilág felé, ami egy komolyabb arcplasztika esetén előnnyel járhat.

Több idő jut a gondolkodásra

Az emberek több “énidővel” rendelkeznek. Itt az ideje, hogy átgondoljuk a dolgainkat, feldolgozzuk a belső párbeszédünket és elgondolkodjunk azon, hogy mi az, ami boldogságot hoz az életünkben. Ez a helyzet ideális arra, hogy elkezdjünk rendszeresen edzeni, és odafigyeljünk a táplálkozásra. Nagyobb hangsúlyt fektetünk arra, hogy a lehető legjobb formánkat hozzuk, és több idő jut arra is, hogy egy-egy plasztikai beavatkozásnak alaposabban utánanézzünk online.

Az online meetingek hatása

A legtöbb megbeszélést online bonyolítjuk le, ahol nem feltétlen a legelőnyösebb szögben látjuk önmagunkat. Ritkán látjuk magunkat kamerán keresztül. Az online meetingek gyakorisága miatt megnőtt az olyan eljárások iránti igény, mint a nyaki zsírleszívás, a nyakemelés és az orrplasztika.

Az otthon töltött idő megsokszorozza a rajtunk észlelt problémák súlyát, és az online lét következtében felnagyobbít bizonyos “hibákat”. Ha mentálisan azt érezzük, hogy szükségünk van segítségre, akkor ne féljünk szakemberhez fordulni!

Nagyobb a költekezés

Az emberek többsége jelenleg nem költ utazásokra vagy egyéb drágább dolgokra, így a félretett pénzt plasztikai beavatkozásokba fektetik.. Mivel a legtöbben otthon vannak, így jut idő a regerenálódásra is. A COVID-19 miatt a páciensek nem utaznak, nem vásárolnak luxus ruhákat és nem esznek drága éttermekben. Akinek most több szabadideje és pénze van, az szívesen fordítja ezt önmagára.

Egyre több az online konzultáció

A személyes konzultációk mellett megnőtt az igény a virtuális konzultációkra is. Ha valakinek nincs ideje elmenni egy személyes egyeztetésre, vagy még a tájékozódás fázisában van, akkor az online konzultáció jó alkalom arra, hogy a páciens minden kérdésére választ kapjon. Ez rugalmasságot biztosít az orvos és a plasztikai műtétet fontolgatók számára is az ütemezésben.

Több az arcplasztika

A jelenlegi helyzetben időnk nagy részét otthonunkban töltjük, így van idő a regenerálódásra is. Ezáltal egyre nagyobb lett az igény az arcon történő beavatkozásokra. Az emberek munkája és interakciói leginkább az arcukra összpontosulnak, így kiélvezik az otthon kényelmét, ahol nyugodtan tudnak gyógyulni egy komolyabb arcplasztika után is. A maszk viselése is előnyös, hiszen elrejti a műtét helyét, ezáltal a gyógyulás is kellemesebb.

Az utóbbi hónapok alatt átalakultak a szokásaink és az otthoni életmód magával hozta a megszokottól eltérő szükségleteket. A plasztikai/esztétikai kezelések iránti igény megnövekedett. Ettől függetlenül ne felejtsünk el körültekintően dönteni, legyen szó kisebb vagy nagyobb beavatkozásról!

További és bővebb információkért böngéssz a beavatkozások között, és válaszd ki az orvosodat!

Ha tetszett a cikkünk, kövess minket Facebookon és Instagramon további tartalmakért!

Forrás: realself.com