Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Blog

Az elsőszámú független döntéstámogató portál a szépészeti beavatkozások piacán.

Te hol tartasz az 5 lépésben? Mutasd

6+1 mód, hogy önmagadra találj a béke világnapján

6+1 mód, hogy önmagadra találj a béke világnapján

Ma, január elsején nem csak az új évet ünnepli a világ, hanem a béke világnapját is. Ez alkalomból engedd meg, hogy megosszak Veled egy idézetet Marcus Aurelius, egykori római császártól: “Aki harmóniában él önmagával, az összhangban van a világgal."

Az idézet elolvasása után természetes, ha egyből az a kérdés ugrik be Neked is, hogyan lehet a lelki nyugalomra rátalálni? Erre a gyakran feltett kérdésre sajnos ritkán kapunk kielégítő választ. Ha maga a válasz is nehéz, akkor képzeld csak el, hogy mennyire embert próbáló lehet a megvalósítása is.

Önmagunk, lelki békénk és nyugalmunk megtalálása a folyamatos tanulásról szól, ami kemény munka. Ezen a hosszú procedúrán keresztül megtanulod megérteni, meghallgatni, érezni, és ami a legfontosabb, értékelni önmagadat. Ez a folyamat végig kísér az életeden. Bármennyire is próbálkozol majd, valószínűleg soha nem fogod magad eléggé megismerni ahhoz, hogy elmondhasd, Te már teljes mértékben megismerted önmagadat.

Gondolj csak arra, hogy az élet mennyi újabb és újabb akadályt, feladatot, konfliktust állít eléd, amelyekre mind másként kell reagálnod.

Arra, hogy ki milyen módszert választ erre a folyamatra, nincsen sem helyes, sem helytelen válasz, hiszen ez mindenki számára másmilyen módon történik. Mi most abban tudunk Neked segíteni, hogy milyen kis lépéseket tehetsz annak érdekében, hogy elindulj ezen az új úton. Íme néhány tipp, amik elősegítik a békéd és a nyugalmad megtalálását:

1. Találkozz önmagaddal

A kulcs az elfogadásban rejlik. Gondolj azokra az emberekre, akiket szeretsz. Milyen gyakran fogadjuk el hibáikat és gyengeségeiket a szeretet kedvéért, de mennyire nehéz elfogadni saját hibáidat? Senki sem tökéletes, és senki sem lehet az. Elfogadni önmagad minden gyengeségeddel, és elengedni minden kétséget, igazán szeretni saját magad olyannak, amilyen vagy: ezek az első lépések a megbékélés felé.

2. Ismerd az ideális énedet

Készíts listát azokról a jó tulajdonságaidról, amelyeket mindenképp ápolni szeretnél. Vagy azért, mert elhanyagoltad őket, vagy azért, mert inkább egy magasabb szintre emelnéd a gyakorlásukat.

Kedvesebb, igazságosabb, toleránsabb, nagylelkűbb vagy esetleg türelmesebb lennél?

Mik a válaszaid ezekre a nehézségekre? Hogyan tudnád a kívánt elveket fenntartani? Keresd meg a választ ezekre a kérdésekre, hogy közelebb kerülhess önmagadhoz!

3. Meditáció, amitől idegenkedsz

Nem jelenthetjük ki azt, hogy a meditáció egy megosztó tevékenység. Sokkal inkább az mondható el róla, hogy többen idegenkednek tőle. Nem tudják hogyan kezdjenek neki, mi a megfelelő mód rá. Teljesen érthető, ha Te is így állsz hozzá.

Pedig hihetetlen, hogy mennyit megtudhatunk magunkról a meditáció segítségével.

Arról nem is beszélve, hogy megnyugtat, és segít kikapcsolni ebben a rohanó világban. Mivel a legtöbben dinamikus életet élünk, időt kell találnunk a megállásra és a reflexióra, hogy megbékéljünk önmagunkkal. És természetesen mindenkinek szüksége van egy kis egyedüllétre, énidőre. A meditáció megadja ezeket a lehetőségeket.

4. Engedd szabadjára a benned rejtőző művészt

Művészet az élet. Ez a leghatalmasabb erő, amely felszabadítja a szellemet. A művészetnek még gyógyító ereje is van. Ez hasznos mind a testnek, mind a léleknek, és nagyszerű eszköz arra, hogy többet tudj meg magadról.

Egy másik létfontosságú dolog, amit a művészet ad, az a koncentráció gyakorlása és így a művészeti tevékenység meditációvá is válhat.

Máris itt a megoldás, ha idegenkedsz a hagyományos értelembe vett meditációtól!

Rengeteg lehetőség közül választhatsz: legyen szó zenéről, rajzról, festésről, táncról, hímzésről, karkötő készítésről vagy bármi másról, amit szeretsz, és örömödet leled benne.

5. Tudd, mikor van itt a szünet ideje

Mindannyiunknak szükségünk van néha egy kis szünetre. Ne becsüld túl magad, és hallgass a testedre. Ha szünetre van szüksége, add meg neki. Nem szükséges hosszú vakációkat tölteni minden alkalommal, amikor kedvet kapsz egy kis pihenéshez (igen, sajnos a való világban élünk), de akár csak egy nap is elegendő a pihenésre, ha tudatosan szervezed meg.

Ne arra pazarold a hétvégét, hogy otthon maradj és a Netflixet nézz.

Ehelyett menj ki a szabadba, maradj a természet közelében. Becsüld meg a Föld ajándékát. A természet visszavezet a gyökerekhez, sokat tanít önmagunkról és békét hoz lelkünkbe.

6. Engedd el a tökéletességet

Hidd el, sokkal könnyebb lesz az életed, ha nem vagy állandóan dühös önmagadra akár a pillanatnyi teljesítményed vagy az éppen elkövetett hibáid miatt. Ha elestél, állj fel, kezd elölről. Ha akadályba ütköztél, lépj túl rajtuk.

Nincs olyan probléma, amit ne lehetne megoldani, vagy enyhíteni. Ha hibáztál, tedd jóvá minél előbb, hogy Te is azt érezhesd, valóban magad mögött hagyhatod a rossz érzéseket.

Ezt tartsd a szemed előtt, és akkor máris könnyebben veszed majd az élet akadályait.

+1 Megbékélés a testeddel

Hiába találták meg a lelki békét, hiába ismerik önmagukat, mégis számos nő azért nincs összhangban, békében önmagával, mert nem elégedett a testével. Ezt a Body Image folyóiratban megjelent tanulmány is alátámasztja.

A 12.000 résztvevőből álló kutatás során megállapították, hogy mind a férfiak, mind a nők számára a testkép nagy szerepet játszik abban, hogy mennyire elégedettek életükkel.

Ebből következik, hogy a testeddel való viszonyod hatással van a hátralévő életedre.

Nyomasztó tény, hogy a kutatásban résztvevő nők csupán 20%-a nyilatkozta, hogy jól érzik magukat a testükben.

Segíthet ebben a plasztikai sebészet?

A rövid válasz: Igen! De inkább egy kicsit hosszabb, kiterjedt választ adunk Neked.

Ha felismerted, hogy valóban a tested miatt nem érzed jól magad a bőrödben, egyszerűen nem találod meg a boldogságot, mert nap, mint nap tükörbe nézel, csak a tökéletlen, számodra elfogadhatatlan énedet látod, és nem csupán az a problémád hogy néhány kilótól meg szeretnél szabadulni, akkor a kulcs a plasztikai sebészetben és az esztétikai beavatkozásokban lehet.

DE, mielőtt bármibe is belekezdenél egy rendkívül fontos kérdést kell önmagadnak megválaszolj: valóban saját magad miatt szeretnél változtatni a testeden, és nem másnak akarsz tetszeni, nem mások elvárásait akarod kielégíteni, hanem valóban csakis saját magadnak szeretnél megfelelni.

Ha a fenti kérdésre egy határozott IGEN! a válasz, akkor a legelső lépés, hogy megfogalmazd, pontosan mi az, ami zavar a testeden. Ha már megvan, milyen beavatkozásra van szükséged, akkor böngéssz beavatkozás leírásaink között, hogy minden információt (a műtét/kezelés menete, lehetséges szövődmények, információk a gyógyulási időről, stb.) megtalálj a választott eljárásról.

Míg böngészel, érdemes megálmodd, mit is szeretnél elérni, mi a cél, mi lenne számodra az álom végeredmény. Ebben segítenek az orvosok és más páciensek előtte-utána fotói.

Ha már tudod, hogy mit szeretnél, belevághatsz abba, hogy megtaláld a számodra tökéletes orvost. Nézd meg az orvos keresőben a szakemberek profiljait, értékeléseit, specialitását, és kérj időpontot konzultációra!

Ha tetszett a cikkünk, kövess minket Facebookon és Instagramon további tartalmakért!