Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Blog

Az elsőszámú független döntéstámogató portál a szépészeti beavatkozások piacán.

Te hol tartasz az 5 lépésben? Mutasd

6 leggyakoribb kérdés a hasplasztikáról

6 leggyakoribb kérdés a hasplasztikáról

1. Hogyan aludhatok majd hasplasztika után?

A legfontosabb, hogy az oldaladon vagy hasadon történő alvás egyáltalán nem javasolt! Egyébként pedig nagyon kényelmetlen és fájdalmas is lenne. A gyógyulás első heteiben mindenképpen háton fekve kell aludj! Így tudod a bemetszéseidnek a legkényelmesebb pozíciót megtartani, és így maximálisan elősegíted a gyógyulási folyamatot. Természetesen a teljes gyógyulás után, bármilyen pozícióban alhatsz. 

2. Mennyi ideig tart a duzzanat a hasplasztikát követően?

Ez személyenként teljesen eltérő. A duzzanat akár három hónapig is eltarthat a hasadon. Amíg ez teljesen el nem tűnt, nem is lesz látható a végleges eredmény. 

3. Meddig kell várni a nemi élettel a hasplasztika után?

Mivel szex közben emelkedik a pulzus és a vérnyomás is, ezért legalább hat hétig mellőzni kell. De azért halkan megjegyzem: a gyakorlat azt mutatja, hogy két hét után passzív szereplőként akár kivitelezhető lehet az együttlét, de mi azt javasoljuk hogy várj, minél jobban vigyázol a műtéti területre, annál szebb lesz az eredmény. 

4. Szülhetek hasplasztika után?

A legtöbb sebész egyetért abban, hogy a hasüregi műtét után biztonságos a szülés, de mivel  a jövőbeni terhesség elkerülhetetlenül megfeszíti a bőrt és az izmokat, nincs garancia arra, hogy esetleg revíziós műtétre ne legyen szükség. Érdemes tehát a családalapítást követő időszakra ütemezni a hasplasztikát, mivel az javíthatja a szülést követően fellépő hátfájást vagy esetleges inkontinenciát is.

Kapcsolódó: Hasplasztika vs. zsírleszívás: Mi a különbség?

5. Meddig kell viselni a kompressziós ruhát?

A kompressziós ruha viselése három-hat hétig javasolt. Néhány sebész azonban inkább kötést alkalmaz kompressziós ruha helyett, és csak rövid idejű viselésére ajánlják a kompressziós ruhát.

6. Legyen nyirokmasszázs hasplasztika után?

Néhány páciens úgy dönt, hogy gyógyulása során nyirokmasszázst végez, amely serkenti a nyirokfolyadék áramlását, és elősegíti a szövetekből származó méreganyagok kiürítését. Az orvosok egyetértenek abban, hogy ez nem szükséges, de ha úgy döntenél, hogy mégis alkalmaznád, akkor  a komplikációk elkerülése érdekében feltétlenül konzultálj orvosoddal, és fordulj megfelelő szakemberhez!

Kiemelt kép: Freepik.com