5 tényező a műtét nélküli orrplasztikáról

Dr. Alexander Rivkin a beavatkozás feltalálója 

Pár éve még, ha egy új orral szeretted volna meglepni magadat – kisebb, egyenesebb, szebb orrot képzeltél el -,  csak két opció közül választhattál:

  1. Orrplasztikai műtét
  2. és ennyi.

Nem volt más lehetőség.

Viszont a feltöltéses kezelések népszerűsége és térhódítása jelentősen nőtt az elmúlt években, a hialuronsavas injekciókat egyre több arcterületen fecskendezik be, majd jött a géniusz ötlet, miszerint egy 15 perces kezeléssel az egész arcberendezésünket megváltoztathatjuk! Ez a zseniális innováció a feltöltéses orrplasztika.

Ugyanazzal a feltöltő anyaggal, amit a szájnál, arcnál és a test egyéb más területein használnak, manapság már az orrot is gyönyörűen tudják korrigálni. Azt gondolod, hogy a hialuronsav, ami feltölti a ráncokat és vonzó, duzzadt, csókos ajkakat varázsol, az orrunkat csak nagyobbítani tudja, de épp ellenkezőleg!

Dr. Alexander Rivkin a hialuronsavas, műtét nélküli orrplasztika feltalálója, akinek az ötletét világszerte, már számos orvos és plasztikai sebész alkalmazza.

Az előtte-utána fotókon hihetetlen átváltozásokat láthatunk! Az ebédszünetben készült orrplasztika túl szép ahhoz, hogy igaz legyen. Pedig igazi és valós személyeket, eseteket ábrázol.

Összegyűjtöttük az összes információt az orrplasztikának ennek a fajtájáról. Ezek szakmailag hivatalos információk, illetve Dr. Rivkin bővebb tájékoztatóját tartalmazzák a kezelésről. Lássuk.

  1. Ideiglenes megoldás vagy végleges eredmény – A döntés a te kezedben van 

A legtöbb kozmetikai feltöltő anyag ideiglenes megoldásra szolgál. A kezelés eredménye 3 hónaptól maximum 2 évig terjedő időtartamig tart. Az eredmény tartóssága egyén és kezelés függő. A hialuronsav egy idő után kiürül a szervezetből és újabb kezelésre lesz szükségünk.

Mennyire tartós az eredmény? Van értelme egyáltalán egy feltöltéses orrplasztikának, ha utána ismételni kell a kezelést?

Dr. Alexander Rivkin a páciens orrába először egy ideiglenes feltöltő anyagot használ. A Voluma nevezetű anyaggal körülbelül másfél évig élvezhetjük az eredményt, ami természetes, esztétikus orrot garantál. A Voluma egy röpke ebédszünet alatt új külsőt varázsol, a Bellafill (kollagén alapú feltöltő anyag, amit általában aknés hegekre használnak) már három egymást követő kezelést igényel, viszont az eredmény évekig is tartós maradhat.

  1. Veszélyes lehet, ha nem profi szakemberre bízzuk magunkat!

Mint minden plasztikai beavatkozásnak, a feltöltéseknek is van kockázata; duzzanattal, hematomával és vérzéssel járhat. Az orr ráadásul különösen érzékeny terület.

„Az embereknek tisztában kell lenniük a beavatkozás menetével és az összes lehetséges mellékhatással, amivel ez a beavatkozás járhat.” mondja Rivkin.

Az orr vérellátása gyenge, főleg olyan pácienseknél, akik már estek át orrplasztikai műtéten. Ez nem az a beavatkozás, amit a google-ben talált első klinikán megcsináltatunk. Fontos, hogy a páciens minden esetben részletes tájékoztatást kapjon a beavatkozásról és a kockázatairól is, nem mellékes tájékozódni az orvos tapasztalatairól is.

Nem csak orrpuklikra megoldás

A műtét nélküli orrplasztika elsősorban azoknak ideális, akinek görbület van az orrnyergén. A hialuronsav betöltése után szinte tökéletesen egyenesen orrvonalunk lehet. A legfontosabb, hogy a hialuronsavval nem nagyobbítjuk az orrot, hanem épp ellenkezőleg, kisebbíteni szeretnénk, -mondja Rivkin. A kampós orra is megoldást nyújt a kezelés, hiszen a hialuronsav megemeli az orrhegyet.

Kinek nem ajánljuk?

Ha az a gondunk, hogy az orrunkat túl nagynak vagy vastagnak találjuk, ez esetben kisebbítésre és keskenyítésre nem jó a feltöltéses módszer. Vannak esztétikailag még extrémebb esetek is, például ha törött az orrnyereg, de ha egyszerűen csak túl görbe esetleg túl nagy, akkor ezzel a beavatkozással nem fogunk változást elérni.

Ezekben az esetekben, a megálmodott eredmény érdekében orrplasztikai műtét szükséges.

De van egy kivétel. Bizonyos esetekben, amikor hegesedés miatt lett vastagabb az orr, szteroidos injekciók segítségével elérhetünk némi zsugorodást a szövetekben. Hihetetlenül hangzik, de ha ez a módszer beválik, akkor az eredmény tartós lesz, mert beépülve a szövetek közé feloldja a heges kötőszövetet.

  1. ÁrakMa Magyarországon egy orrspecialista sebésznél végeztetett orrplasztika 600.000-900.000 Ft között mozog /abban az esetben, ha a kiindulási állapot nem komplikált, pl nem volt még orrplasztikája a páciensnek és eltörve sem volt az orra/.A hialuronsavas orrformázás 120.000-220.000 Ft között mozog. Ennek ára mindig a betöltött anyag mennyiségétől függ.
  2. A gyógyulási idő nem hosszabb, mint egy szempillantás

Ha felállítanánk egy fájdalom mérő skálát, akkor a Botox kezelések szerepelnének legalul, mert ezeket szinte alig lehet érezni. Az arcfeltöltések már magasabb számot mutatnának, ezek fájdalmasabbak; a szájfeltöltések pedig valahol a kettő között lennének.

És az orrformázás hialuronsavval? A páciensek tapasztalatai szerint szinte teljesen fájdalommentes. Óvatosan jegelni a beavatkozás után természetesen lehet, de fájdalomtól nem kell tartani. Ez tényleg egy olyan beavatkozás, ami után a páciens gond nélkül visszatérhet a napi teendőihez.

Ha szeretnétek ehhez hasonló információkhoz jutni az esztétikai innovációkról, gyertek el 2019. május 25-én a PLASZTIKA ESZTÉTIKA INFONAP&EXPO-ra!

 

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük