5 tény, amit mindenképp tudnod kell a lézeres tetoválás eltávolításról - Plasztika Esztétika

5 tény, amit mindenképp tudnod kell a lézeres tetoválás eltávolításról

Tetoválás eltávolítás, lézeres tetoválás eltávolítás

Van néhány tetoválásod, amiről azt gondolod bárcsak ne lenne? Vagy csak egyszerűen elavult, és azt akarod, hogy eltűnjön? Bármi is legyen az oka, a tetoválás lézeres eltávolítása segíthet abban, hogy a bőröd visszakapja tisztaságát. Mielőtt belevágnál, néhány dolgot tudnod kell a működéséről, hogy eldönthesd megfelelő-e neked.

1. Több kezelésre lesz szükséged.

A legtöbb tetoválás több, mint 1 lézeres kezelést igényel a maximális eredmény elérése érdekében. A tetoválás mérete, színe és telítettsége mind befolyásolhatja, hogy hány munkamenetre van szükség a tinta eltüntetéséhez. Ha komolyan fontolgatod a tetoválás lézeres eltávolítását, és szeretnéd tudni, hány alkalomra lehet szükséged, akkor a legjobb megoldás, ha konzultálsz egy szakemberrel. Személyesen fel fogja mérni a tetoválást, és megbecsüli a kezelések számát és a teljes időtartamot, amely szükséges a kívánt eredmény eléréséhez.. 

2. Számít, hogy a tetoválás hol helyezkedik el.

Sokan nem tudják, hogy a tetoválás elhelyezkedése szintén nagy szerepet játszhat az eltávolítási folyamatban. Általánosságban elmondható, hogy a bokától, a kéztől és a szívtől távolabb eső más területekre helyezett tetoválásokat a legnehezebb eltávolítani. Ez azért van, mert a vérkeringés tipikusan a szív közelében a legerősebb, így  ezekről a területekről eltávolított tetoválások hatékonyabban gyógyulnak meg, mint a gyengébb keringésű foltokban. 

3. Nem minden lézer egyforma.

A bőr problémáinak kezelésére ma már számos lézer áll rendelkezésre. A tetoválás eltávolításához használt lézert kifejezetten erre a célra kell megtervezni, hogy a leghatékonyabb legyen. 

A kifejezetten erre a célra kifejlesztett lézereket gyakorlatilag bármilyen bőrszínen lehet használni, és rendkívül hatékonyan távolítja el a fekete és a színes tetoválást. Ezeken a lézereken három különböző hullámhosszt használnak, ultrarövid pikoszekundumos törésekben, a pigment biztonságos és hatékony feloszlatására. Az átlagos tetoválás eltávolítás a körülbelül 20 percig tart, bár a nagyon kicsi tetoválások akár 5 perc alatt is kezelhetők.

4. Régebbi tetoválások gyorsabban halványodnak.

Minél idősebb a tetoválásod, annál könnyebb lesz eltávolítani. Az idősebb tetoválások már önmagukban is kezdenek halványulni, így a lézer könnyebben eltávolíthatja a maradék pigmentet. A vadonatúj, nagyon telített tinta, viszont valószínűleg jelentősen több eltávolítási munkamenetet igényel, ugyanazon eredmények elérése érdekében. De ez nem azt jelenti, hogy az újabb tetoválásokat nem lehet eltávolítani – csak hosszabb ideig tartanak.

6. A napozást el kell hagyni a kezelések alatt és között

A tetoválás eltávolítása alatt, beleértve a kezelések között eltelt időt, a bőrt nem lehet napsugárzásnak  kitenni. A napfény komplikációkat okozhat, például hiperpigmentációt, hólyagosodást és megnövekedett gyógyulási időt. 

A legjobb eredmény elérése érdekében ajánlott elkerülni a napsugárzást a tetoválás lézeres eltávolítása előtt, alatt és után. Ha a bőröd barnult, az első kezelés megkezdése előtt várd meg, amíg a szín elhalványul. Ha napfénynek vagy kitéve, például az autóban vezetés közben, vagy az irodában egy világos ablak mellett ülsz, használj fényvédőt a bőröd védelme érdekében. 

Reméljük hasznos információkat osztottunk meg veled, és ha tetoválás eltávolításon gondolkozol, cikkünk segíteni fog az elindulásban. Ne feledd, nem kell együtt élned a múlt nyomaival, bármikor megszabadulhatsz tőlük.

További és bővebb információkért böngéssz a beavatkozások között, és válaszd ki orvosodat!

Ha tetszett a cikkünk, kövess minket Facebookon és Instagramon további tartalmakért!