Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Blog

Az elsőszámú független döntéstámogató portál a szépészeti beavatkozások piacán.

Te hol tartasz az 5 lépésben? Mutasd

5 tény, amit mindenképp tudnod kell a lézeres tetoválás eltávolításról

5 tény, amit mindenképp tudnod kell a lézeres tetoválás eltávolításról

Van néhány tetoválásod, amiről azt gondolod bárcsak ne lenne? Vagy csak egyszerűen elavult, és azt akarod, hogy eltűnjön? Bármi is legyen az oka, a tetoválás lézeres eltávolítása segíthet abban, hogy a bőröd visszakapja tisztaságát. Mielőtt belevágnál, néhány dolgot tudnod kell a működéséről, hogy eldönthesd megfelelő-e neked.

1. Több kezelésre lesz szükséged.

A legtöbb tetoválás több, mint 1 lézeres kezelést igényel a maximális eredmény elérése érdekében. A tetoválás mérete, színe és telítettsége mind befolyásolhatja, hogy hány munkamenetre van szükség a tinta eltüntetéséhez. Ha komolyan fontolgatod a tetoválás lézeres eltávolítását, és szeretnéd tudni, hány alkalomra lehet szükséged, akkor a legjobb megoldás, ha konzultálsz egy szakemberrel. Személyesen fel fogja mérni a tetoválást, és megbecsüli a kezelések számát és a teljes időtartamot, amely szükséges a kívánt eredmény eléréséhez..

2. Számít, hogy a tetoválás hol helyezkedik el.

Sokan nem tudják, hogy a tetoválás elhelyezkedése szintén nagy szerepet játszhat az eltávolítási folyamatban. Általánosságban elmondható, hogy a bokától, a kéztől és a szívtől távolabb eső más területekre helyezett tetoválásokat a legnehezebb eltávolítani. Ez azért van, mert a vérkeringés tipikusan a szív közelében a legerősebb, így  ezekről a területekről eltávolított tetoválások hatékonyabban gyógyulnak meg, mint a gyengébb keringésű foltokban.

3. Nem minden lézer egyforma.

A bőr problémáinak kezelésére ma már számos lézer áll rendelkezésre. A tetoválás eltávolításához használt lézert kifejezetten erre a célra kell megtervezni, hogy a leghatékonyabb legyen.

A kifejezetten erre a célra kifejlesztett lézereket gyakorlatilag bármilyen bőrszínen lehet használni, és rendkívül hatékonyan távolítja el a fekete és a színes tetoválást. Ezeken a lézereken három különböző hullámhosszt használnak, ultrarövid pikoszekundumos törésekben, a pigment biztonságos és hatékony feloszlatására. Az átlagos tetoválás eltávolítás a körülbelül 20 percig tart, bár a nagyon kicsi tetoválások akár 5 perc alatt is kezelhetők.

4. Régebbi tetoválások gyorsabban halványodnak.

Minél idősebb a tetoválásod, annál könnyebb lesz eltávolítani. Az idősebb tetoválások már önmagukban is kezdenek halványulni, így a lézer könnyebben eltávolíthatja a maradék pigmentet. A vadonatúj, nagyon telített tinta, viszont valószínűleg jelentősen több eltávolítási munkamenetet igényel, ugyanazon eredmények elérése érdekében. De ez nem azt jelenti, hogy az újabb tetoválásokat nem lehet eltávolítani - csak hosszabb ideig tartanak.

5. A napozást el kell hagyni a kezelések alatt és között

A tetoválás eltávolítása alatt, beleértve a kezelések között eltelt időt, a bőrt nem lehet napsugárzásnak  kitenni. A napfény komplikációkat okozhat, például hiperpigmentációt, hólyagosodást és megnövekedett gyógyulási időt.

A legjobb eredmény elérése érdekében ajánlott elkerülni a napsugárzást a tetoválás lézeres eltávolítása előtt, alatt és után. Ha a bőröd barnult, az első kezelés megkezdése előtt várd meg, amíg a szín elhalványul. Ha napfénynek vagy kitéve, például az autóban vezetés közben, vagy az irodában egy világos ablak mellett ülsz, használj fényvédőt a bőröd védelme érdekében.

Reméljük hasznos információkat osztottunk meg veled, és ha tetoválás eltávolításon gondolkozol, cikkünk segíteni fog az elindulásban. Ne feledd, nem kell együtt élned a múlt nyomaival, bármikor megszabadulhatsz tőlük.

További és bővebb információkért böngéssz a beavatkozások között, és válaszd ki orvosodat!

Ha tetszett a cikkünk, kövess minket Facebookon és Instagramon további tartalmakért!