Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Blog

Az elsőszámú független döntéstámogató portál a szépészeti beavatkozások piacán.

Te hol tartasz az 5 lépésben? Mutasd

5 nem szokványos film a plasztikai sebészetről

5 nem szokványos film a plasztikai sebészetről

A BŐR, AMELYBEN ÉLEK - THE SKIN I LIVE IN

IMDB: 7,6

„Egy horrorrisztikus történet sikolyok és ijesztgetések nélkül”, így jellemezte Pedro Almodóvar 2011-es pszichológiai thrillerjét, amelynek főszereplőjét Antonia Banderas alakítja. Ő formálja meg a Robert Ledgard nevű elismert plasztikai sebészt, akinek felesége egy autóbalesetben égett halálra. Az orvos a traumatikus élmény miatt az emberi bőrrel kapcsolatos kutatásokat végez megszállottan, tizenkét év után pedig sikerül is előállítania egy olyan mesterséges bőrszövetet, amely ellenáll az égésnek és más sérüléseknek. A híres sebész azonban nemcsak bioetikai aggályait tette félre könnyen, hanem saját lelkiismeretét is, kísérleteihez ugyanis egy fiatal nőt, Verát (Elena Anaya) használja fel, akit a villájában tart fogva. A világhírű spanyol rendező összetett és sokrétű filmje ebből az alaphelyzetből bomlik ki, amelyben olyan témákat vizsgál, mint az árulás, a magány, a szorongás, a szexuális identitás vagy a halál.

Forrás: port.hu

AZ IGAZI CSODA - WONDER

IMDB: 8,0

Stephen Chbosky 2017-ben bemutatott családi drámájának főszereplője egy tízéves brooklyni kisfiú, Auggie (Jacob Tremblay), aki egy ritka genetikai rendellenességben, Treacher Collins-szindrómában szenved. A plasztikai sebészek huszonhét operációt hajtottak végre a fején és az arcán, melynek elváltozásait nem sikerült teljesen helyrehozniuk. A magántanuló kiskamasz azonban ennek ellenére úgy dönt, hogy beiratkozik az ötödik osztályba. A szívmelengető film az ő beilleszkedésének történetét meséli el, ami bővelkedik fájdalmas és szép pillanatokban. Bár szülei (Julia Roberts és Owen Wilson) otthon minden elképzelhető törődést megadnak neki, Auggie-nak életében először szembesülnie kell a kiközösítéssel és megaláztatással, ám végül sikerül kivívnia osztálytársai szeretetét és bizalmát.

Forrás: port.hu

TÚL A CSILLOGÁSON - BEHIND THE CANDELABRA

IMDB: 7,0 

2013-ban mutatták be a mozik Steven Soderbergh merész életrajzi filmjét, amely a világhírű amerikai énekes, Liberace (Michael Douglas) és fiatal szeretője, Scott Thorson (Matt Damon) hat évig tartó, botrányos szerelmi kapcsolatát meséli el. Kicsapongással, önpusztítással és pénzszórással teli románcuk nemcsak a szupersztárok életének magányáról rántja le a leplet, hanem egyúttal bepillantást nyújt viszonyuk ellentmondásaiba is. Az élete utolsó éveit taposó Liberace a szépészeti beavatkozásokkal ugyanis nemcsak saját fiatalságát igyekszik mindenáron megőrizni, hanem még arra is sikerül rávennie párját, hogy ő is kés alá feküdjön. A plasztikai sebészek a szupersztár kérésére azonban olyan beavatkozásokat hajtanak végre rajta, hogy Scott Thorson minél jobban hasonlítson Liberace fiatalkori énjére.

Forrás: port.hu

JÓL ÁLL NEKI A HALÁL - DEATH BECOMES HER

IMDB: 6,5

A kilencvenes évek egyik legsziporkázóbb fekete komédiáját Robert Zemeckisnek köszönhetjük. Bruce Willis kelti életre a plasztikai sebészként dolgozó Ernest Menville-t, aki elhagyja írónő feleségét, Helen Sharpot (Goldie Hawn) a gyönyörű színésznő, Madeline Ashton (Meryl Streep) kedvéért. Helen évekkel később kegyetlen bosszút eszel ki a plasztikai műtéteknek köszönhetően még mindig csodaszép színésznő ellen, ám mindkettejük életét gyökerestül felforgatja az a titokzatos bájital, amely örök fiatalsággal ajándékozza meg őket. A két asszony eltúlzott rivalizálása bővelkedik az alattomos intrikában és a viccesebbnél viccesebb helyzetkomikumban, azzal azonban egyikük sem számolt, hogy az örök ifjúságért cserébe súlyos árat kell fizetniük. A bájitalnak ugyanis van egy kellemetlen mellékhatása, amivel nem is olyan könnyű együttélni, mint azt előre sejtették volna.

Forrás: port.hu

ÁL/ARC - FACE/OFF

IMDB: 7,3 

Egy hétköznapinak semmiképpen nem nevezhető szerepcsere áll John Woo 1997-es akciófilmjének középpontjában. Sean Archer (John Travolta) FBI-ügynök egy őrült és vakmerő akciót hajt végre, amikor egy plasztikai beavatkozás révén arcot cserél kómába esett ellenségével, Castor Troy-jal (Nicolas Cage). A megszállott nyomozó terve jól indul, hiszen így igyekszik megtudni a könyörtelen terrorista öccsétől, hogy hová rejtették azt a bombát, amellyel merényletet akarnak elkövetni Los Angeles városában. Azzal viszont nem számol, hogy nem sokkal később az arc nélküli Castor Troy magához tér, majd bosszút forralva Archer arcával távozik a kórházból. A hongkongi rendező legjobbnak tartott hollywoodi filmjét nemcsak a két színész briliáns alakítása, hanem a stilizált akció- és kaszkadőrjelenetek látványossága, érzelmi mélysége, humora és persze az alapötlet eredetisége is emlékezetessé teszi.

További és bővebb információkért böngéssz a beavatkozások között, és válaszd ki az orvosodat!

Ha tetszett a cikkünk, kövess minket Facebookon és Instagramon további tartalmakért!