Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Blog

Az elsőszámú független döntéstámogató portál a szépészeti beavatkozások piacán.

Te hol tartasz az 5 lépésben? Mutasd

5 módszer, hogyan védd a bőrödet arcfelvarrás után

5 módszer, hogyan védd a bőrödet arcfelvarrás után

Beköszöntött a jó idő, ami sokunkat a szabadba csábít. Ilyenkor én is hajlamos vagyok megfeledkezni a fényvédelemről, pedig nyáron ez még nagyobb prioritást élvez az erős UV sugárzás miatt. Korábban én sem gondoltam volna, hogy ekkora jelentőséget kell tulajdonítani az UV-károsodásnak, de elkezdett jobban foglalkoztatni a téma, és megbizonyosodott számomra is, hogy vezető szerepe lehet a bőrrák kialakulásában. Összességében elmondható, hogy a napsugárzás elleni fényvédelem elhanyagolhatatlan különösen akkor, ha fontolgatsz valamilyen arcon történő beavatkozást.

Bármilyen típusú arckezelésen estél át, a fényvédelem még fontosabbá válik, ugyanis az UV-sugárzás az egyik leggyakoribb oka a látható hegesedésnek egy arcplasztikát követően. A napsugárzás következtében a hegek vastagabbá és sötétebbé válnak, és gyakran ezek a hegek nem halványulnak el az évek múlásával sem. Ráadásul az irritációt és a duzzanatot is hangsúlyosabbá teszi. Ha fontolgatod az arcplasztikát, akkor mindenképp kezeld top prioritásként a fényvédelmet!

Most mutatok 5 olyan módszert, melyek segítségével megóvhatod a bőrödet az erősebb napsugárzásban is!

1. Invesztálj orvosi fényvédőbe!

    A drogériákban kapható fényvédők nem mindig megbízhatóak. Az egyik nyaralásunk után én is meglepődve tapasztaltam, hogy a boltban vásárolt fényvédő után is leégett a bőröm.

    A legfrissebb kutatások azt mutatják, hogy a boltban kapható fényvédőknek több mint 40% -a nem éri el a megadott SPF értéket. A teljesebb és megbízhatóbb védelem érdekében kérdezd meg a kezelőorvosodat, hogy milyen orvosi minőségű fényvédőt használj a beavatkozást követően!

    A professzionális fényvédőket folyamatosan tesztelik a hatékonyság biztosítása érdekében, így gyakran hosszabb ideig fent maradnak az arcbőrön, mint a drogériás társaik.

    A fényvédőt legalább 15-20 perccel előbb kend fel, és maximum 2-3 óránként ismételd meg a műveletet, ha kimennél a napra.11 és 15 óra között különösen erős az UV sugárzás. Ilyenkor lehetőség szerint vonulj árnyékba vagy fedett helyre.

    2. Viselj széles karimájú kalapot!

        Egyetlen fényvédő sem képes 100%-os fényvédelmet nyújtani, kivétel 1-2 SPF 50 vagy 50+ jelzéssel ellátott termék.

        Ezért azt javaslom, hogy ha kint vagy a napon, akkor viselj széles karimájú kalapot, ami megvédi az arcodat az erősebb sugaraktól! Nem csak védelmet nyújt, hanem divatos is!

        Magas UV sugárzás esetén válassz könnyű, kevés testrészt fedetlenül hagyó ruhadarabokat, széles karimájú kalapot,és lehetőség szerint vonulj árnyékba vagy a napernyő alá!

        3. Védd a bemetszéseket!

        Ugyan a bemetszések gyorsan /általában egy-két héten belül/ bezárulnak, a bőr legfelső védőrétegének hosszú idő kell, amíg teljes mértékben meggyógyul. A bemetszések a gyógyulási folyamat teljes időtartama alatt sérülékenyek, és be is sötétedhetnek, amely körülbelül három-hat hónapig tarthat. Mindezeket figyelembe véve különösen fontos, hogy védd ezt a területet, és megvárd, amíg a hegek el nem kezdenek kifehéredni!

        4. Vigyázz fokozottan a bemetszéseidre, még felhős időben is!

        Ami számomra is új információ volt, hogy a felhős és esős napokon ugyan kevesebb az UV-sugárzás, a felhőkbe behatoló UV-sugarak mégis bőrkárosodást okozhatnak. Mindig alkalmazz fényvédőt és próbálj kalapot viselni /vagy esernyőt használni/, függetlenül attól, hogy milyen az időjárás. Ez a szabály a téli hónapokban is érvényes.

        Tudtad, hogy még felhős időben is az összes sugárzás mintegy 95% -ának sikerül elérni a Föld felszínét? Fontos tehát, hogy odafigyelj az UV-sugarak káros hatására egész évben, ha szeretnéd, hogy bőröd ragyogó maradjon a beavatkozást követően is!

        5. Próbáld meg ütemezni az arckezelést ősszel vagy télen

        A napsugárzás elleni fényvédelem jóval egyszerűbb, ha őszre vagy télre időzíted az arcplasztikádat. Természetesen ezekben az évszakokban is fontos a megfelelő védelem!

        A tél folyamán a napok rövidebbek, így könnyebb elkerülni az erősebb napsugarakat. A nap elleni védelem fokozásához használj bátran sapkát, sálakat! Ha pedig teljesen meggyógyultál az arcplasztikád után, akkor is fontos, hogy rendszeresen alkalmazz fényvédőt és viselj kalapot, ami védi az arcodat!

        Amikor kimész a szabadba akkor mindig védd a bőrödet a napsugárzástól, hiszen így az eljárás eredménye is tartósabbá válik. Megfelelő gondozás mellett az arcplasztikád eredménye akár 15 évig is látható marad.

        További és bővebb információkért böngéssz a beavatkozások között, és válaszd ki az orvosodat!

        Ha tetszett a cikkünk, kövess minket Facebookon és Instagramon további tartalmakért!

        Forrás: drgerthplasticsurgery.com