Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Blog

Az elsőszámú független döntéstámogató portál a szépészeti beavatkozások piacán.

Te hol tartasz az 5 lépésben? Mutasd

4. rész - Nők, akik kiszedették a mellimplantátumukat, igaz történetek

4. rész - Nők, akik kiszedették a mellimplantátumukat, igaz történetek

Életünk során rengeteg élményt és tapasztalatot gyűjtünk saját és mások életéből is. Ezek a tapasztalatok változtathatják meg korábbi döntéseinket. Így történ ez a 68 éves Zsuzsával mellimplantátumait illetően.

Cikksorozatunk előző részeiben olvashattál Annáról, akinek egészségügyi gondjai miatt távolították el mellimplantátumait, és Lucáról, aki a mellrák gyanúja miatt döntött az implantátum eltávolítása mellett.

Most sorozatunk utolsó állomásához értünk, ahol bemutatom Neked Zsuzsa történetét, akit évtizedek vezettek oda, hogy kivetesse mellimplantátumait.

Nem akartam magamnak még több problémát

Zsuzsa 1984-ben vett részt mellnagyobbító beavatkozáson. Ekkor 33 éves volt. Zsuzsának és nővéreinek is kis mellei voltak, és amikor idősebb testvérei már pozitív tapasztalatokat gyűjtöttek mellimplantátumokkal kapcsolatban, Zsuzsa is úgy döntött, hogy mellméretet vált.

Döntésének egyik fő oka az volt, hogy hogyan is néz ki fürdőruhában. “Nehéz megtalálni a tökéletes fürdőruhát, ha igazán kicsi vagy.”

Zsuzsa is anyuka lett, és két gyermek születése után mellei B-s kosárra nőttek.

“Roppant elégedett voltam a mellimplantátumokkal, amikor behelyeztettem őket.”

Azonban a 90-es években egyre több hír került nyilvánosságra arról, hogy bizonyos hölgyek esetében a mellrák, az autoimmun betegségek és a neurológiai problémák kialakulásának okát a mellimplantátumokkal hozták összefüggésbe. Ekkor Zsuzsa aggódni kezdett. Első lépésként több plasztikai sebésszel is konzultált, hogy eltávolíttassa-e implantátumait. “Hullámokban jött… az implantátumok rengeteget szerepeltek a hírekben, és a konzultációim után csak még jobban aggódtam.”

Először az orvosoktól csak annyit hallott, hogy mennyire csalódott lenne, ha eltávolítanák implantátumait. “Mindenki csak azt tudta mondani, hogy mekkora katasztrófa lesz, ha kiveszik. Csalódni fogok, mert melleim megereszkedettek és “szottyosak” lesznek…”

“Úgy voltam vele, hogy ez hülyeség… egyszerűen csak ki akartam vetetni őket.” - mondta Zsuzsa az orvos javaslatára. “Ismertem olyan nőket, akiknek az implantátumai megrepedtek, sőt, az egyik nővérem implantátuma betokosodott és a tokon belül repedt meg.

Mivel azok a sebészek, akikkel konzultált, teljesen biztosak voltak abban, hogy Zsuzsa implantátumai még nem repedtek meg, ezért végül Zsuzsa sem érezte a műtét elvégzésének sürgősségét.

“Nem pánikoltam be teljesen, de azért mindig ott motoszkált a fejemben…”

Majd, tavaly szeptemberben, 30 évvel azután, hogy először fontolóra vette az implantátumok eltávolítását, Zsuzsa elhatározta, hogy tovább lép. “Ezúttal már nagyon komolyan gondoltam. 30 év hosszú idő, hogy bennem legyenek az implantátumokat, és hát már én sem vagyok fiatal. Lassan 69 éves leszek, és nem akartam, hogy a 70-es éveimben, vagy még akár később is ilyen problémákkal és műtétekkel foglalkozzak.”

Ezúttal a meglátogatott plasztikai sebészek már érzékenyebbek voltak az implantátumok eltávolításának kérdésével kapcsolatban. Ketten úgy gondolták, hogy Zsuzsának szüksége lenne mellfelvarrásra és talán új implantátumokra is. Azonban az orvos, akit Zsuzsa választott a beavatkozás elvégzésére, teljesen optimista volt az elérhető eredményeket illetően, és azzal kapcsolatban, hogy semmilyen más beavatkozásra nincs szüksége.

“Az évek során úgy éreztem, hogy bizonyítanom kell, miért is szeretném eltávolíttatani az implantátumaimat. De ennél a sebésznél végre érvényesíthettem a döntésemet. Ezt mondta nekem: Ó drágám, olyan kicsi vagy és sportos, ez megfelel majd neked!”

A műtét, és ami utána következett

A műtétet helyi érzéstelenítésben végezték, és ugyanazokon a metszéseken keresztül (a mell alatt) hajtották végre, amin az implantátumok behelyezésre kerültek.

Kiderült, hogy az egyik implantátum megrepedt, ami csak növelte Zsuzsa megkönnyebbülés érzését.

A szilikon gél eltávolításához szükséges extra munka sok folyadék felhalmozódását okozta. “A duzzanat enyhítésére be kellett kötözni, ami miatt aztán teljesen lapos lettem.” - mesélte Zsuzsa ironikusan.

A kötszer eltávolítása után azonban Zsuzsa mellei meglehetősen kerekdedek lettek, aminek ma már rendkívül örül. “Visszatértem a korábbi méretemhez. Se nem nagyobb, se nem kisebb. Talán egy kicsit lógósabbak, mint azelőtt, de ez a szoptatás és a kor velejárója, nem pedig az implantátum eltávolításának köszönhető. A melleim most körülbelül maroknyiak, de most végre önmagamnak érezhetem magam. Azt hiszem ez a legjobb érzés.”

Tudom, hogy Te is, és a történeted is különleges. Ha szívesen megosztanád, hogyan élted meg plasztikai műtéted, hogy mások is tanulhassanak belőle, akkor írj nekünk bátran az info@plasztikaesztetika.hu e-mail címre.

Kiemelt kép: Photo by Dainis Graveris on Unsplash