Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Blog

Az elsőszámú független döntéstámogató portál a szépészeti beavatkozások piacán.

Te hol tartasz az 5 lépésben? Mutasd

3 tedd és 3 NE TEDD: Botulinum toxin és egyéb injekciós töltések utáni teendők

3 tedd és 3 NE TEDD: Botulinum toxin és egyéb injekciós töltések utáni teendők

Az olyan injekciós kezelések, mint a Botulinum toxin®, a Juvéderm® vagy a Restylane®, hatékony módszerek lehetnek a bőr megfiatalítására és a fiatalosabb megjelenés elérésére. Ezek a termékek az évek során egyre népszerűbbek, mivel látványos eredmények érhetők el anélkül, hogy kés alá feküdnénk.

Ezek a töltőanyagok csökkenthetik a ráncokat, kitölthetik a nem kívánt barázdákat és helyreállíthatják az elveszett térfogatot olyan eredményekkel, amelyek akár hónapokig is eltarthatnak. Az injekciós kezelések eleinte félelmetesnek tűnhetnek, viszont, ha megérted, hogy hogyan gondoskodj a bőrödről a kezelést követően, akkor elérheted a kívánt eredményt.

Most összegyűjtöttük az utógondozás alapvető pontjait, amelyek segíthetnek számodra az eredmények maximalizálásában, miközben minimalizálják a véraláfutásokat és a kellemetlenségeket az injekciós kezeléseket követően.

Kerüld az edzőtermet!

Ugyan az injekciós kezelések kevés komplikációval járhatnak mégis fontos az elővigyázatosság. Néhány napig várj a sportolással, és csak akkor vágj bele újra, ha jól érzed magad fizikailag! A megerőltető fizikai aktivitás megemelheti a vérnyomást, ami megnövelheti a zúzódások kockázatát, ezért javasoljuk, hogy a kezelés után várj 1-2 napot a kondival!

Nem csak a műtéti beavatkozásoknál, de az esztétikai jellegűeknél is kiemelten fontos, hogy betartsd az orvosod utasításait! A teljes gyógyuláshoz és az optimális, esztétikus végeredmény eléréséhez fontos, hogy az orvos által meghatározott ideig kerülj minden fizikai aktivitást.

Hűtsd a kezelt területet!

Az injekció beadásának helyén fellépő gyulladás csökkentésének egyik legjobb módja a fagyasztóban található! A jégakku alkalmazása csökkentheti a zúzódásokat és a duzzanatokat, mivel a jég összehúzza az ereket és ideiglenesen korlátozza a keringést a területen. Ha bármilyen érzékenységet tapasztalsz, akkor egy mirelit zacskó is segíthet a kezelt terület elzsibbasztásában, hogy javítsa a komfortérzeted.

Figyelj arra, hogyha hűtöd az arcod, akkor azt rövid időközönként, egyszerre legfeljebb 10 percig tedd!

Kerüld az arckezeléseket!

Az injekciós töltőanyagok jól kombinálhatók más, speciális arckezelésekkel - de a kezelés sorrendje nem mindegy. Az arcmasszázs vagy az egyéb kezelések súlyosbíthatják a zúzódásokat, vagy akár kiszoríthatják a töltőanyagokat, mivel a kezelési területen túl nagy lesz a nyomás. Így mielőtt a töltőanyag leülepedne, megváltoztathatja az eredményeket. Ha egy arckezeléssel szeretnél javítani a töltés eredményén, akkor legalább egy hetet várj a következő kezelésig!

Nálunk minden szükséges információt megtalálsz az injekciós töltőanyagokkal kapcsolatban, hogy megfelelő döntést tudj hozni a tested megújulásával kapcsolatban.

Kerüld az alkoholt!

Az aszpirinhez hasonlóan az alkohol is közismert vérhígító, amely növelheti a vérzés kockázatát és a véraláfutások kialakulását a kezelés során. Az arcon lévő erek közel vannak a felszínhez, így akár egy előző esti koktélozás is hatással lehet az arcodon történő kezelés eredményére. A kezelés előtt és után 24 órával kerüld az alkoholt, a lehető legjobb eredmény érdekében!

Az eredményeket tekintve azonnal vagy legfeljebb pár napon belül látszódik a teltebb, simább bőr, azonban akár két hétig is eltarthat, amíg a duzzanat teljesen alábbhagy. A töltőanyagok hat hónaptól kezdve egy évnél is tovább tarthatnak, attól függően, hogy melyik és mennyi kerül beinjektálásra, továbbá milyen gyorsan metabolizálja azt a tested.

Csillapítsd a fájdalmat!

Ha különösen gyengének érzed magad az injekció beadása napján vagy érzékeny a kezelt terület, akkor nyugodtan vegyél be egy fájdalomcsillapítót. Figyelj arra, hogy lehetőség szerint valamilyen acetaminophen tartalmú gyógyszert válassz! Az aszpirin és az ibuprofen egyaránt vérhígító hatásúak lehetnek, ami növelheti a véraláfutások kockázatát.

Fontos, hogy az acetaminophen nem gyulladáscsökkentő, ezért csak a fájdalmat enyhíti, de a duzzanatokat nem tudja csillapítani.

Kövesd az orvosod utasításait!

Mindig kövesd az orvos/esztétikai specialista utasításait, mielőtt elhagyod a klinikát! Tájékoztatni fog arról a kezelést követően, hogy milyen típusú érzékenység vagy duzzanat a normális, és mikor számíthatsz arra, hogy a zúzódások alábbhagynak.

Beszélj a kezelést végző specialistával arról, hogy mire számíthatsz, ha valamilyen töltőanyagot fecskendeznek az arcodba, és hogyan készülhetsz fel legjobban a kezelés előtt és után!

Az injekciós töltőanyagok hozzájárulhatnak az arc és a test természetesen feszesebb, teltebb és fiatalosabb megjelenéséhez, viszont fontos, hogy betartsd orvosod utasításait és tudd, hol a határ az arcon történő beavatkozások során!

További és bővebb információkért böngéssz a beavatkozások között, és válaszd ki az orvosodat!

Ha tetszett a cikkünk, kövess minket Facebookon és Instagramon további tartalmakért!

Forrás: bostonplastic.com