Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Blog

Az elsőszámú független döntéstámogató portál a szépészeti beavatkozások piacán.

Te hol tartasz az 5 lépésben? Mutasd

3. rész - Nők, akik kiszedették a mellimplantátumukat, igaz történetek

3. rész - Nők, akik kiszedették a mellimplantátumukat, igaz történetek

A környezeted állandóan alakul. Más emberek vesznek körül, új helyre költözöl, új munkahelyed lesz. Új helyeket fedezel fel, új hobbikat találsz. Te is folyamatos változáson mész keresztül. A tested, a lelked, az elméd.

Cikksorozatunk első részében megnyugtattalak, hogy egyáltalán nem probléma, ha változik a véleményed, és évekkel később már máshogy látsz egy kérdéskört. Akkor is ha a mellimplantátumodról van szó. Utána bemutattam Anna történetét, akinek egészségének romlása vezetett oda, hogy kiveteti implantátumait.

De mi a helyzet azokkal, akiknek külső tényezők hatására kell új döntést hozzanak melleikről. Ez történt Lucával is…

Örülök, hogy visszatértem a természetes énemhez

“Ez volt a legjobb dolog, amit valaha magamnak tehettem.” - mondta a 33 éves Luca mellnagyobbításáról, amit egy évvel második fiának szoptatása után végzett el. Két gyermek születése és szoptatása azt eredményezte, hogy C-s méretű mellei A méretre zsugorodtak, és még meg is ereszkedtek. Mellnagyobbító műtéte után 34D méretű mellekkel büszkélkedhetett, amelyek teljesen természetes hatást keltettek, így a legtöbb ismerőse nem is tudta, hogy mellimplantátumai vannak Lucának.

“Sokkal jobban éreztem magam a mellimplantátumaimmal, mint előtte.”

Nyolc éven keresztül nem is volt más, mint elégedett döntésével. “Egyáltalán nem voltak aggodalmaim az implantátumokkal kapcsolatban.”

Csakhogy ezután, 2019 júliusában az implantátum gyártó visszahívta a Lucába is behelyezett implantátumok típusát, limfóma kialakulásának kockázata miatt.

Limfóma: A mellimplantátumokkal összefüggő limfóma nem mellrák, hanem az immunrendszer rákjának egyik fajtája. A legtöbb esetben az implantátum közelében lévő hegszövetben és a folyadékban található, azonban néhány esetben a test többi részében is elterjedhet.

A visszahívást az I. osztályú visszahívás kategóriájába sorolták, ami a visszahívási fajták legsúlyosabb típusa, ugyanis az ilyen termékek használata súlyos sérüléseket vagy akár halált is okozhatnak.

Amint megtudtam, azonnal cselekedtem

Miután Luca értesült, azonnal felkereste orvosát, aki mell- és vérvizsgálatot is végzett az előírásoknak megfelelően. Mivel immunrendszeri rákról van szó, ezért Luca összes nyirokcsomóját ellenőrizték, ami során egy csomót találtak az ágyékában.

“Ez egy borzasztóan félelmetes élmény, mert azonnal a legrosszabbra gondolsz.”

A vérvizsgálat eredménye negatívnak bizonyult. A csomót eltávolították Luca testéből, aminek szintén negatív vizsgálati eredményei lettek.

Természetesen Luca megkönnyebbült, de el kellett döntenie, hogyan lépjen tovább. Az egyik lehetősége, hogy az implantátumok folyamatos megfigyelés és ellenőrzés mellett a testében maradnak. Ez összhangban áll az ajánlásokkal, mi szerint nem szükséges eltávolítani az implantátumokat olyan páciensek esetében, akiknél nem tapasztalták a limfóma tüneteit. Ez azt jelentette volna, hogy Lucának rendszeresen, félévente kellett volna emlő-, MRI és vérvizsgálatokra járnia.

A másik lehetősége az volt, hogy saját költségén eltávolítják implantátumait, és kicseréltetheti azokat egy másik fajtára, vagy véglegesen eltávolításra kerülnek.

“Igazából az a két lehetőségem volt, hogy félelemmel éljek tovább, vagy fizessek, hogy kiszedjék az implantátumokat.”

A visszahívás rámutatott, hogy 8-12 éves implantátumokkal rendelkeztek azok a nők, akikkel bármilyen kóros elváltozás történt. “A nyolcéves implantátumommal nem akartam addig várni, míg nálam is felmerül bármilyen probléma, - főleg a kezdeti bizonytalan helyzetem miatt - így hát úgy döntöttem, hogy kivetetem őket. Borzasztó stresszes lettem volna, ha megtartom az implantátumokat.”

A döntés meghozatala után Luca visszatért plasztikai sebészéhez. A műtét során kivették az implantátumokat, a kapszulát, és mellfelvarrást is végeztek, hogy melle ne legyen megereszkedett.

A mellfelvarrással kapcsolatban teljesen más tapasztalatokat élt meg, mint a mellnagyobbító műtétével. Az implantátumok behelyezése nem volt nagy ügy Luca számára, mivel mirigybe helyezték azokat, így nem volt a műtétet követő gyógyulási időszakban nagy fájdalom érzete. De az eltávolításuk sokkal nagyobb fájdalmat okozott, mint a berakása. Feltehetőleg azért élte meg ilyen rosszul, mert egyidejűleg döntött a mellfelvarrás mellett. A metszések a mellbimbó körül, lefelé a mell aljában és a mell alatt keletkeztek. A mellbimbó magasabbra került, és méretét csökkentették, hogy jobban passzoljon az új mell alakjához és méretéhez.

Nehéz időszak volt, de megérte

“Éjjel-nappal szükségem volt fájdalomcsillapítóra, de hát érthető, hiszen óriási nagy változtatást végzett rajtam az orvosom.”

A beavatkozás utáni első öt napban volt a legtöbb fájdalom és kellemetlen érzése, és férje és nővére segítségére szorult. Ezt követően szép lassan visszatérhetett hétköznapi életéhez. Munkába a 10. nap után állt. “Ez a néhány hét határozottan rossz volt, de végig csináltam, és nem változtatnék semmin sem. Ha azt kérdeznéd tőlem, hogy szeretnék-e újra implantátumokat, akkor azt felelném, hogy természetesen igen! De ma már figyelembe kell vegyem a körülményeket és a koromat.”

Kilenc hónappal a műtét után a mellei alatt még mindig látszódnak a hegek, de a mellbimbója környékén lévő vágások helyei rendkívül gyorsan eltűntek.

Visszatekintve a történtekre Luca azt javasolja Neked, hogy körültekintően járj el azzal kapcsolatban, hogy pontosan mire van szükséged, hiszen lehet, hogy implantátumok behelyezése nélkül, “csak” egy mellfelvarrással is sokkal szebb cicikkel élheted majd mindennapjaid.

“Arra ösztönözném a nőket, hogy tárják fel a lehetőségeiket. Én 24 éves voltam, amikor megcsináltattam a melleim, és fogalmam sem volt, mit kell figyelembe vegyek, és végül milyen lesz a végeredmény.”

Annak ellenére, hogy a mellfelvarrás szuper fájdalmas volt Luca számára, mégis elégedett az eredménnyel. “Szó szerint egy kő esett le a szívemről. Vagyis a mellkasomról.”

Tudom, hogy Te is, és a történeted is különleges. Ha szívesen megosztanád, hogyan élted meg plasztikai műtéted, hogy mások is tanulhassanak belőle, akkor írj nekünk bátran az info@plasztikaesztetika.hu e-mail címre.

Cikksorozatunk utolsó részét itt olvashatod el: 4. rész - Nők, akik kiszedették a mellimplantátumukat, igaz történetek

Kiemelt kép: Photo by Dainis Graveris on Unsplash