Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Blog

Az elsőszámú független döntéstámogató portál a szépészeti beavatkozások piacán.

Te hol tartasz az 5 lépésben? Mutasd

3 módszer a még formásabb karokért, ha nincs időd az edzőteremben izzadni

3 módszer a még formásabb karokért, ha nincs időd az edzőteremben izzadni

A karod formába hozása borzasztó nagy munka. Sok időt és energiát igényel, főleg akkor, ha megfelelő eredményt szeretnél felmutatni. Elkerülhetetlen, hogy lemenj az edzőterembe súlyt emelni, részt vegyél egy súlyzós edzésen, vagy otthon fekvőtámaszozz.

Utálatos és fárasztó feladatok, ugyanakkor ha végig csinálod, akkor már jóval bátrabban viselhetsz ujjatlan felsőrészeket. Nem is beszélve a már javában zajló esküvőszezonról. Ha Te vagy a koszorúslány vagy netán a menyasszony, vagy csak egyszerűen csinosabb lennél az aránál, akkor ne halogasd karod formába hozását!

Viszont mi a helyzet azokkal, akiknek egyszerűen tényleg nincs idejük az edzőterembe eljutni, mert a rengeteg munka mellett még a családdal is kellő időt szeretnének eltölteni, mert a kutyát is le kell vinni sétálni, és főzni sem árt, ha inkább megbízható forrásból szeretnének táplálkozni.

Mi ezt tudjuk, ismerjük, és meg értjük!

Éppen ezért mutatunk most be Neked 3 alternatív módszert, amikkel kiválthatod az izzasztó edzőtermi órákat, és számodra is elérhető lesz a vékony, feszes kar.

A tűz és a jég

Végre egy beavatkozás, ami után nem kell hónapokig takargasd műtéti hegeided, és még is segít a zsír elleni küzdelemben! Ez nem más, mint a zsírfagyasztás. Mit kell tudj róla?

Ezzel az eljárással, nem zsírleszívással távolítják el a karodról a felesleges zsírt, hanem fagyasztás után bontják azt le. Hidegterápia segítségével úgynevezett zsírsejt léziót érnek el, amely hatékonyan csökkenti a zsírpárnák vastagságát.

Legnagyobb előnye - ellentétben a zsírleszívással -, hogy a beavatkozás után nem kell megbarátkozz a felesleges, lógó bőrrel. Más esetben nem kell még külön karplasztikai műtéten is részt vegyél. 

Az is a zsírfagyasztás mellett szól, hogy a kezelés körülbelül 70 percet vesz igénybe, nincs gyógyulási idő, nem kell kompressziós ruhát hordani, így szinte bármikor elvégezheted a fagyos terápiát. Illetve még akár kombinálhatod más feszesítő kezelésekkel is, hogy még látványosabb legyen az eredmény. 

A kezeléssel látványos eredményt érhetsz el, viszont egy alkalom sajnos nem képes a csodákra. A kezelés 6 hetente javasolt megismételni körülbelül 3 alkalommal. Ez attól függ, hogy mennyi zsírfelesleggel rendelkezel, és mennyitől szeretnél megszabadulni.
Nagyon laza, lógó bőr esetén pedig nem nyújt megoldást a zsírfagyasztás, és elkerülhetetlen, hogy kés alá feküdj.

De ne keserdj el, olvasd tovább cikkünket, mert a következő fejeztben Neked is tudunk megoldást!

Megvolt a jég, de hogy jön ide a tűz? A zsírfagyasztás kiegészíthető Thermage bőrfeszesítő kezeléssel is. Rádiófrekvenciás technológiával javítja a bőr tónusát, szerkezetét, és segít a kollagéntermelés beindításában.

A tűz és jég kombinációja a kulcs a karok műtét nélküli kezelésében. De ne felejtsd el: mint mindig, ezúttal is konzultálj megfelelő szakemberrel, hogy számodra a legmegfelelőbb és legbiztonságosabb beavatkozásban részesülhess.

Minimál invazív beavatkozás

Ne ijedj meg, ha még nem vagy tisztában, vagy akár még csak nem is hallottad a “minimál invazív” kifejezést, hiszen ezt leginkább orvosi körökben használják, azonban ha ismered a jelentését, akkor már is tájékozotabb vagy az orvosi és plasztikai kezelésekkel kapcsolatban.

A minimál invazív eljárás tulajdonképpen arra utal, hogy minél kisebb beavatkozást végeznek el a testeden. Lényege, hogy a testet és a szervezetet a lehető legkisebb mértékben terhelik meg, így csak kevés szövet sérül.

A mai, fejlett technológiának és az egyre jobb eszközöknek köszönhetően már karon is alkalmazható minimál invazív kezelés, ha a nem műtéti zsírcsökkentés már nem elegendő.

Az előnyben részesített módszerek egyénenként és orvosonként változnak, de a beavatkozás koncepciója ugyan az: a zsírt ultrahanggal vagy lézerrel lebontják vagy cseppfolyósítják, majd egy apró bemetszésen és kanülön keresztül eltávolítják. Ez a beavatkozás is csak rövid időt vesz igénybe, nem igényel altatást, és teljesen biztonságos. 

Tulajdonképpen egy olyan zsíreltávolító módszer, ami után azonnal elégedett leszel.

Ha nincs más választás

Akármennyire is szeretnéd műtét nélkül megúszni a karodban lévő zsír csökkentését, sajnos vannak olyan esetek, amikor ez kivitelezhetetlen. Ha már a zsírleszívás sem oldja meg a problémádat, akkor jön a karplasztika.

A karplasztikáról korábbi cikkünkben olvashatsz bővebben, de a legfontosabb, amit tudnod kell, hogy általában zsírleszívás előzi meg a tökéletes eredmény elérése érdekében. Majd hosszú bemetszést végeznek a felkarodon, eltávolítják a felesleges bőrt, majd megfeszítik a megmaradt bőrrészt, és újraformálják a karodat.

Legtöbb esetben a hirtelen sok súlyfeleslegtől megszabadult páciensek veszik igénybe ezt a beavatkozást, mert számukra ez a leghatásosabb módszer a kar formájának tökéletesítésére.

A döntés a Te kezedben van, azonban figyelembe kell venni az adottságaidat, mert ezek függvényében kerül meghatározásra, hogy a Te esetedben milyen módszerrel lehet a legjobb esztétikai eredményeket elérni.

Kiemelt kép: pexels.com