Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Blog

Az elsőszámú független döntéstámogató portál a szépészeti beavatkozások piacán.

Te hol tartasz az 5 lépésben? Mutasd

2021 a nyak éve!

2021 a nyak éve!

Az utóbbi időszakban, a pandémia következtében előtérbe kerültek az online megbeszélések, és ezzel együtt megnövekedett az igény a különböző -arcon történő- esztétikai beavatkozásokra is. A nyakplasztikára egyre több ember tart igényt az online meetingek gyakorisága miatt, ugyanis a kamera helyzete, -különösen ha nincs szemmagasságban-, előnytelenné tudja tenni a nyak kinézetét. Ráadásul a világjárvány megnövelte a képernyő előtt töltött időnket is, aminek következtében egész nap a gép előtt görnyedünk.

Az otthoni munkavégzés és a kamera használata folyamatosan tudatosítja bennünk, hogy min kellene változtatnunk. Különös fókusz helyeződött a nyaki területre, és mivel a jelenlegi vírushelyzetben nem költünk utazásokra vagy társasági összejövetelekre, ezért sokszor inkább a megjelenésünk javítására fordítjuk a pénzt.

Manapság már számos nem műtéti nyakfeszesítő kezelés áll a rendelkezésünkre, ha egy kis változást szeretnénk elérni. A páciensek plasztikai sebészhez vagy bőrgyógyászhoz fordulnak a bőr megereszkedésének javítása céljából, a nyak mentén kialakuló vonalak és ráncok kezelése érdekében. A legnépszerűbb kezelések mind a műtéti, mind a non-invazív eljárásokat magukban foglalják.

Küldetésünk, hogy lépésről-lépésre megismerd a sikeres szépészeti beavatkozások teljes folyamatát, a lehetőségek feltérképezésétől a tökéletes orvos kiválasztásig, így összegyűjtöttük a legnépszerűbb nyakfeszesítő eljárásokat, hogy könnyebben tudj döntést hozni.

Evoke

Az elmúlt évben számos új, innovatív eljárás jelent meg a nyak kezelésére. Az egyik az Evoke. Egy olyan fülhallgató-szerű eszköz, amely bipoláris rádiófrekvenciás energiát használ fel az arc alsó részének átformálásához, a kollagéntermelés által. A rádiófrekvenciás bőrátalakítás célja a kollagén mély és felszíni szinten történő felmelegítése 40-43 Celsius fokig. A kezelés során megkezdődik az új kollagén képződése, és a bőr feszesebbé válik.

Ez az újfajta non-invazív kezelés a nyak és az állkapocs kontúrozására szolgál. Ennek a fájdalommentes eljárásnak azonnal látszik a hatása, így egyre népszerűbb a páciensek körében. Az eszközt a zsír megsemmisítésére és a bőr feszesítésére is lehet hangolni. A látványos eredmény érdekében három-hat kezelés ajánlott, egy-két hét különbséggel. Hatása körülbelül 1 évig tart, és utána ismétlő kezelés ajánlott.

Az Evoke technológia 2020-ban kezdett igazán elterjedeni, és külföldön egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Hazánkban egyelőre még nem elérhető ez a nyakfeszesítő eljárás.

Neuromodulátorok

Az öregedés visszafordíthatatlan folyamat, és a nők a ráncok eltüntetése érdekében, számos kezelésnek hajlandók alávetni magunkat. A botulinum toxin injekciók piacvezetők jelenleg a szépségiparban, és ezeket az injekciós kezeléseket évek óta alkalmazzák. A neuromodulátorok, mint például a Botulinum toxin, a Dysport és a Xeomin, segítenek a nyak fiatalosabb megjelenésében, minimalizálva a nyakon lévő nemkívánatos ráncokat, mélyedéseket. Bár ezek az injekciós kezelések soha nem pótolják az invazívabb műtéteket, mégis segíthetnek a nyaki ráncok ideiglenes eltüntetésében. A nyak bőrén meghúzódó vastagabb ráncok csökkentése 4-6 hónapra eredményez fiatalosabb külsőt, a beavatkozást követően.

A botulinum toxin segít minimalizálni a jelenlegi ráncok és vonalak megjelenését, és gyengíti az izmokat, hogy megakadályozza a ráncok kialakulását, romlását az érintett területen. A botulinum toxin azonban nem nyújt megoldást más tényezők által okozott ráncok eltüntetésére, mint a napkárosodás okozta problémákra, ezért ilyen esetek elkerülésére a fényvédők használatát ajánljuk.

MyEllevate

A nyaki izom elgyengülése és lazulása az életkor előrehaladtával fokozatosan alakul ki, és sajnos a vékony bőrűek még hajlamosabbak rá. Eddig a kezelésük hagyományosan kihívást jelentett, de a MyEllevate, egy új, minimálisan invazív eljárás, ami ígéretesnek tűnik. A MyEllevate-et a nyak izmaira és a szövetek kezelésére tervezték, amelyek gyakran megereszkedéshez vezethetnek. Jó lehetőség lehet azok számára, akiknél már látszódnak az öregedés jelei. Előrehaladott bőrmegereszkedés esetén azonban ez a beavatkozás nem a legideálisabb.

A helyi érzéstelenítésben végzett MyEllevate sebészeti varratokkal vágja el a nyak alatti izmokat, és a mirigyeket, hogy megemelje, élesítse és kontúrt adjon a nyaknak. Az eredmények változhatnak a páciens adottságaitól függően.

A jó jelölt az, aki a műtét alternatíváját keresi, megértve, hogy nem biztos, hogy az az eredmény születik, amire számított.

A MyEllevate kezelést követően véraláfutásokra és duzzanatokra lehet számítani - különösen az állkapocs mentén és a fül mögött, így az első pár napban galléros pólót vagy garbót ajánlott viselni.

Submentalis zsírleszívás

Sokakat zavar a nem kívánatos toka, és a zsírfelesleg az áll körül. Az arc zsírleszívása során a felesleges zsírpárnák eltüntetésével megerősödnek a természetes kontúrok. Ezt egy lézeres zsírleszívó eszközzel végzik, amelyet a test bármely részén lehet használni. A submentális zsírleszívás során kanül segítségével leszívják a felesleges zsírt az állból, a nyakból, és az orcákból.

Gyakran bőrfeszesítő eljárással kombinálják a bőr kontúrozása érdekében. Ideális eljárás azoknak, akik fiatalosabb, frissebb megjelenésre vágynak, de nem szeretnének idegen anyagot tölteni bőrük alá. Az eljárást helyi érzéstelenítésben vagy bódításban történik, és leggyakrabban 3-5 nap alatt helyrejön a kezelés után a páciens. A betegeknek az első héten éjjel-nappal viselniük kell egy nyak kompressziós ruhát a megfelelő végeredmény érdekében.

Szeretnénk ha felkészült lennél a nyakfeszesítő beavatkozásod előtt, hogy könnyen fel tudd mérni a lehetőségeid plasztika és esztétikai piacon, és megfelelően ki tudd választani a számodra megfelelő orvost.

További és bővebb információkért böngéssz a beavatkozások között, és válaszd ki az orvosodat!

Ha tetszett a cikkünk, kövess minket Facebookon és Instagramon további tartalmakért!

Kiemelt kép: Kristina Paukshtite - pexels.com