Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Blog

Az elsőszámú független döntéstámogató portál a szépészeti beavatkozások piacán.

Te hol tartasz az 5 lépésben? Mutasd

2. rész - Nők, akik kiszedették a mellimplantátumukat, igaz történetek

2. rész - Nők, akik kiszedették a mellimplantátumukat, igaz történetek

Sorozatunk első részében bemutattuk, milyen okok vezethetnek oda akár Téged is, hogy amellett döntesz, kiveteted mellimplantátumaid.

Hogy első kézből ismerkedhess meg az implantátum eltávolítás tapasztalataival, három hölggyel beszélgettünk, akik már átesetek a beavatkozáson. Elsőként ismerd meg Anna történetét.

Helyesen döntöttem

Annának csupán egy oka volt, hogy tavaly nyáron a mellimplantátum eltávolítása mellett döntsön, mégpedig az, hogy megnézze, segít-e a folyamatos, kínzó fájdalmon, amelyet a vállán tapasztalt.

“Nem megsérültem, hanem egyszer csak belém nyilallt a fájdalom.” - mondta Anna, aki 14 évvel ezelőtt, 33 évesen esett át mellnagyobbító műtéten.

“Mindig is negatív testképpel küzdöttem, majd a lányom születése után megereszkedtek a melleim, ami miatt még inkább rosszul éreztem magam.” A jobb melle kisebb volt, mint a bal, ami a szülése után még inkább észrevehetővé vált..

Mellnagyobbító műtéttel ez korrigálható volt, azonban mellei valamivel nagyobbak lettek, mint a szülés előtt. “A plasztikai sebészem gyönyörű munkát végzett.” - mesélt Anna implantátum behelyezéséről, amellyel nem volt semmilyen problémája, leszámítva azt, hogy autoimmun betegségben szenved, aminek következtében alacsony a pajzsmirigy működése.

Az implantátumok behelyezése után pajzsmirigy szintjének stabilizálásával küzdött. A betegség tüneteinek megjelenésével (hajhullás, állandó fáradtság, súlygyarapodás, bőrérzékenység) a helyzet súlyosbodott. Nem ismeretes, hogy az implantátumoknak bármi köze lenne az esethez, azonban ugyanebben az időben Anna a jobb vállán erős fájdalmat tapasztalt.

“Jobbkezes vagyok, és a jobb karommal semmit sem tudtam csinálni”.

Miután teljes körűen kivizsgáltatta magát, és minden egyéb okot kizárt, orvosa arra a megállapításra jutott, hogy a mellimplantátum lehet a vállfájdalom okozója. Anna egyértelműen meg akarta szüntetni kínzó fájdalmát, amire nem volt más megoldás, mint hogy kiveteti implantátumait.

Műtéte több szempontból is sikeres volt. Plasztikai sebésze az implantátumokat és a körülötte lévő kapszulát is ugyanazon metszésen keresztül távolította el. A műtét utáni harmadik napon vissza is tért a munkába, nagyon hamar felépült, és csak mozgáskor érzett némi fájdalmat.

És mi is volt az implantátumok eltávolításának legnagyobb előnye? Az, hogy pajzsmirigy problémája lecsökkent, vállfájdalma pedig szinte teljesen eltűnt.

“Nem vagyok 100%-os, de tudok már dobozokat hordani, pakolni, és a fejem fölé is fel tudom emelni a karomat.” 

Ahhoz, hogy a továbbiakban teljes nyugodtsággal élhessen, a kivett kapszulát elküldték patológiás vizsgálatra, hogy van-e bármi nyoma kiszivárgott szilikonnak vagy rákos sejtnek. A tesztek mind negatívak lettek!

Anna kijelentette, hogy nem akar, és nincs is szüksége mellnagyobbításra. “A melleim az implantátumok előtt sem néztek ki rosszul, csak az én fejemben voltak túl kicsik.” Meglepő módon az aszimmetria - ami az implantátumok behelyezése előtt fennállt - csökkent az implantátumok kivételével.

“Most már mindkettő majdnem azonos méretű” - jelentette be Anna, aki már bralette melltartót is viselhet, vagy akár melltartó nélkül is útnak indulhat.

“Egyszerűen mesés.”

Tudom, hogy Te is, és a történeted is különleges. Ha szívesen megosztanád, hogyan élted meg plasztikai műtéted, hogy mások is tanulhassanak belőle, akkor írj nekünk bátran az info@plasztikaesztetika.hu e-mail címre.

Cikksorozatunk további részei:

1. rész - Nők, akik kiszedették a mellimplantátumukat, igaz történetek

3. rész - Nők, akik kiszedették a mellimplantátumukat, igaz történetek

4. rész - Nők, akik kiszedették a mellimplantátumukat, igaz történetek

Kiemelt kép: Photo by Dainis Graveris on Unsplash