Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Blog

Az elsőszámú független döntéstámogató portál a szépészeti beavatkozások piacán.

Te hol tartasz az 5 lépésben? Mutasd

1. rész - Nők, akik kiszedették a mellimplantátumukat, igaz történetek

1. rész - Nők, akik kiszedették a mellimplantátumukat, igaz történetek

Mindenkivel megtörtént már, hogy a próbafülkében beleszeretett egy ruhadarabba, de mire hazaért, már nem úgy állt rajta. Esetleg megvett egy cipőt, ami egy nap után feltörte a lábát. Természetes, hogy az embernek változik a véleménye, meggondolja magát, még akkor is, ha már meghozott döntésről van szó. És ez bizony a mellimplantátum behelyezéssel is megtörténhet. Ez Veled is előfordulhat.

Chrissy Teigen amerikai modell 14 év után távolítatta el mellimplantátumait, és sok más celeb is követte őt a sorban.

“Egyszerűen csak olyan ruhákat szerettem volna hordani, ami az én, valós méretem, és hogy végre kényelmesen feküdhessek a hasamon.” - nyilatkozott Chrissy a döntéséről.

Természetesen ahhoz, hogy ki tudjanak szedni egy implantátumot, előtte be is kell azt tenni. A mellnagyobbító műtétek továbbra is nagyon népszerűek, amit statisztikai adatokkal is alátámasztottak: a mell nagyobbítására szolgáló beavatkozások már 14 éve a plasztikai műtétek rangsorának a legeslegelején állnak. És most jön a csavar. Az elmúlt két évben a nyolcadik legnépszerűbb plasztikai műtét a mellimplantátumok eltávolítása volt. 2015-ben csupán a tizedik helyen állt a beavatkozás.

Több hazai és külföldi plasztikai sebész is úgy nyilatkozott, hogy egyre több implantátum eltávolító műtétet végeznek. Bár hazánkban keveset hallani implantátum eltávolításról, ami nagy valószínűséggel azért van, mert már a behelyeztetését sem verik sokan nagy dobra, így egy eltávolításról még kevésbé beszélnek szívesen a páciensek. 

Mindennek oka van

Nézzünk szembe a valósággal: ahogy tizenpár éves korodra már rég kinőtted a babázást, úgy egyáltalán nem meglepő, hogy 30 éves korodban imádtad a mellimplantátumaidat, azonban 50 éves korodra már inkább megválnál tőlük. Ennek több oka is lehet.

Az első: tényszerű, hogy a melleid a korod előrehaladtával, öregedéskor meg fognak változni. Ahogy csökkenhet a súlyuk, úgy akár meg is nőhet a méretük, és ekkor már - egyéntől függően - nincs szükség az implantátumokra.

Emellett pedig az életmódváltás is óriási hatással van a mellekre. Ha sportosabb életmódra váltasz, vagy már nem tetszenek gömbölyű formáid, akkor zavarni fognak nagy melleid. Természetesen a túl nagy implantátumokat kisebbre is lehet cserélni, de ez nem egyenlő az implantátumok végleges eltávolításával.

Az implantátumok eltávolítása után

Függetlenül attól, hogy egészségügyi problémád van, vagy már “kinőtted” az implantátumokat, és az eltávolításuk mellett döntesz, akkor érhető, hogy első gondolatod, és aggályod az lesz, hogyan is fog kinézni a melled az implantátum eltávolítása után.

Rövid, és nem igazán megnyugtató válasz: mindenkinek máshogyan.

Kritikus tényezők a bőröd flexibilitása, a megnagyobbítás mértéke, az életkorod, az implantátumaid életkora, valamint az időközben hízás vagy fogyás mértéke. Legideálisabb esetben a bőr azonnal visszahúzódik, és nincs szükség semmilyen más beavatkozásra, de valljuk be, ez nagyon ritka. Általában mellfelvarrás, és a mellbimbó helyének a korrekciója követi az implantátum eltávolítását.

Szinte minden páciens fél a következményektől, de a valós tapasztalat az, - ahogy Chrissy Teigen is nyilatkozott - hogy a kezdeti félelmeket elfeledteti az új, kényelmesebb életvitel. Hogy még jobban elősegíthessük döntésed, beszéltünk három nővel, akik már túlestek mellimplantátum eltávolításon. 

Olvasd el cikksorozatunk következő részeit is, hogy megtudd, ki, miért döntött a mellimplantátum eltávolítása mellett, hogyan ment a műtét, és hogyan érzik magukat most:

2. rész - Nők, akik kiszedették a mellimplantátumukat, igaz történetek

3. rész - Nők, akik kiszedették a mellimplantátumukat, igaz történetek

4. rész - Nők, akik kiszedették a mellimplantátumukat, igaz történetek

Tudom, hogy Te is, és a történeted is különleges. Ha szívesen megosztanád, hogyan élted meg plasztikai műtéted, hogy mások is tanulhassanak belőle, akkor írj nekünk bátran az info@plasztikaesztetika.hu e-mail címre.

Kiemelt kép: Designed by rawpixel.com / Freepik